Komiks žije, chce dokázat KomiksFEST!

Komiks jako poutavé a vzrušující médium představuje pražský festival KomiksFEST!

Do komiksové podoby se dá zpracovat jakékoli téma. Chce to dokázat čtvrtý ročník přehlídky KomiksFEST!, který se uskuteční od 31. října do 7. listopadu na různých místech v Praze.

„Chceme ukázat, že komiks je velmi různorodé médium schopné komentovat cokoli,“ říká výkonný ředitel festivalu Joachim Dvořák. Letošní ročník má proto podtitul Komiks Unlimited.

Na festivalu, který zahájí v Klubovně 2. patro módní komiksová přehlídka, filmové projekce a exhibice Slam poetry, tedy recitační maraton autorů, se představí přední čeští i zahraniční autoři komiksů.

„Hlavní hvězdou bude autor drsných černobílých komiksů Max Andersson, švédský postpunker z Berlína,“ říká Dvořák. Andersson zahájí 5. listopadu ve VICE gallery svoji výstavu Bosenský plackopes. Vystavovat v Praze bude i držitel ceny Eisner Award, komiksové obdoby Oscarů, Nick Abadzis.

Pro diváky jsou připravené besedy, filmové projekce a autogramiády. Poslední den festivalu bude patřit dětem. „Připravili jsme pro ně v klubu NoD dopolední program s dílnami, workshopy a soutěžemi,“ dodává Dvořák.