Král překvapivě skončil. Klub ho nechce

Richard Král už nebude hrát za Mladou Boleslav. Nové angažmá nemá.

Hledám práci. To si napsal v pondělí čtyřicetiletý hokejový útočník Richard Král na svůj profil na sociální síti Facebook. Nečekaný konec v extraligové Mladé Boleslavi zaskočil nejen jeho samotného, ale také fanoušky.

Spor o dodatek

Konec Krále v Bruslařském klubu provázejí zatím jen spekulace, protože vedení omezilo své vyjádření na jedinou větu. „S Richardem Králem pro další sezonu nepočítáme,“ řekl ředitel Michal Koliáš. A to i přesto, že se v dubnu se svým nejlepším hráčem uplynulého ročníku domluvilo na prodloužení kontraktu o rok, a to v dodatku ke smlouvě. To nyní vedení zpochybňuje. Zvláštní konec

Proč po více než měsíci přestal dodatek ke smlouvě platit, nechtěl komentovat ani Koliáš. Richard Král ke svému vzkazu na Facebooku napsal, že se o jeho neplatnosti dozvěděl telefonicky od manažera Cyrila Suka. Připravuje se totiž individuálně doma v Třinci. „Dokud se vše nevyřeší, nebudu to komentovat,“ řekl Král. Suk se chystá vydat oficiální vyjádření až ve středu večer, tedy po uzávěrce týdeníku Sedmička.

Bude se posilovat

Králův spoluhráč David Vrbata týdeníku Sedmička řekl, že hráči musejí rozhodnutí vedení klubu respektovat. „Určitě toho pro Mladou Boleslav udělal hodně, vážím si ho za to, co dokázal,“ uvedl Vrbata. Věří, že nadcházející sezona bude lepší, než ty dvě předchozí. To skončila Boleslav pokaždé v baráži. Fanoušci spekulují, co je pravým důvodem Králova konce. „Přijdou tři noví hráči a klub by na ně neměl peníze, tak vyhodili Krále,“ řekl fanoušek Petr, který si nepřál zveřejnit celé jméno. Angažmá už získala posila z Kontinentální hokejové ligy, obránce Jiří Marušák. Přijít mají ještě dva útočníci.

Kdo je Richard Král

nejproduktivnější hráč mužstva uplynulé sezony, v základní části odehrál 50 zápasů a nasbíral 39 kanadských bodů
v Mladé Boleslavi od sezony 2006/2007, pomohl klubu do extraligy
odehrál už 933 zápasů