Arnold Schwarzenegger pošle manželce kopii své knihy

Arnold Schwarzenegger při televizním rozhovoru. (Foto: Profimedia)

Arnold Schwarzenegger při televizním rozhovoru. (Foto: Profimedia) Zdroj: Profimedia

Slavný rakouský rodák a holywoodská hvězda Arnold Schwarzenegger v pondělí vydal svou autobiografickou knihu nazvanou podle svého filmového hitu z roku 1990 Total Recall.

Ve svém prvním rozhovoru o nové knize známý herec a bývalý politik uvedl, že jeho manželka ještě jeho knihu nečetla. „Je to moje kniha, ne naše,“ řekl deníku USA Today v telefonickém rozhovoru. Vzápětí ale dodal, že očekává, že si ji přečte a že jí hned, jak to bude jen možné, zašle kopii.

Schwarzenegger se zplození nemanželského dítěte s hospodyní věnuje na pouhých pěti stranách z celkového rozsahu 646 stran. Právě kvůli tajemství, které čtrnáct let chránil před manželkou, nyní pár žije odděleně a jeho manželka požádala o rozvod. V knize událost označuje jako „jednu z těch věcí, které jsem si slíbil nikdy neudělat. Za celý svůj život jsem nikdy neměl nic s nikým, kdo se mnou pracoval.“

Nová kniha Arnolda Schwarzeneggera.Nová kniha Arnolda Schwarzeneggera. | Profimedia

O den dříve se v televizním rozhovoru pro stanici CBS vyjádřil podobně. „Způsobil jsem obrovskou bolest manželce Marii a neuvěřitelnou bolest dětem.“ Jeho žena, bývalá televizní reportérka, odmítla cokoli komentovat. Přesto pětašedesátiletý terminátor připustil, že stále doufá v to, že se k sobě s manželkou vrátí. „Můžete to nazývat odmítáním, ale takto moje myšlení funguje. Pořád Marii miluji a pořád jsem optimista. Věřím, že stále můžeme být spolu,“ napsal herec v knize před rokem, když ji psal.

O hraní herec řekl, že není v pětašedesáti nijak obtížnější. „Musíte ale mít na paměti, že vám už není třicet nebo čtyřicet,“ řekl. Akční ikona připustila, že nyní tráví v posilovně hodinu a půl denně, zatímco v dobách jeho hereckého rozkvětu, to bylo i pět a půl hodiny.

Poté, co skončil v politice, se herec snaží znovu vrátit na plátna kin. Letos si střihnul malou roli po boku svého dřívějšího hereckého rivala Sylvestra Stalloneho v pokračování akčního filmu Postradatelní 2. Spolu si zahrají příští rok i ve sci-fi filmu The Tomb, ve kterém bude Sylvester Stallone prchat z vězení. Ještě předtím se ale na konci ledna se objeví v kinech film Konečná, ve kterém Schwarzenegger hraje pohraničního šerifa. Do konce roku má pak ještě nasmlouvány další dva filmy.