Disney chystá další filmy s hrdiny Hvězdných válek

Filmové studio Disney hodlá natočit další filmy o Hvězdných válkách, které nebudou součástí plánované další trilogie, ale budou samostatné a budou se opírat o některé postavy slavné ságy. Americké televizi CNBC to v úterý řekl šéf studia Bob Iger.

Disney v říjnu koupil společnost Lucasfilm režiséra George Lucase, který Hvězdné války vytvořil, za 4,06 miliardy dolarů (77 miliard korun). Studio tehdy oznámilo, že natočí další trilogii Hvězdných válek. První film trilogie, který půjde do kin v roce 2015, bude režírovat J.J. Abrams.

„Pracujeme také na několika samostatných filmech, které nebudou součástí hlavní ságy … a budou vycházet z velkých postav Hvězdných válek,“ řekl Inger. „Zvažujeme několik scénářů,“ dodal.

Podle něj tyto filmy, na kterých pracují scénáristé Lawrence Kasdan a Simon Kinberg, půjdou do kin v letech 2015 až 2021, tedy zhruba ve stejném období jako nová trilogie. Kasdan pracoval na scénářích dvou filmů původní série z 80. let - Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Kinberg má na kontě scénáře k filmům X-Men: Poslední vzdor, Mr & Mrs Smith a Sherlock Holmes.

Šuškanda kolem mistra Yody

Iger neuvedl, na jakých postavách budou připravované filmy postaveny. Objevily se však spekulace, že jeden by se mohl točit kolem drobného šéfa rytířů Jedi, mistra Yody.

Šéf Disney ale potvrdil, že plány na novou trilogii platí. „Stále plánujeme natočit Hvězdné války číslo sedm, osm a devět - zhruba během šesti let od roku 2015,“ řekl. První film trilogie má napsat nositel Oscara Michael Arndt, který je autorem scénářů filmů jako Malá Miss Sunshine a Toy Story 3: Příběh hraček.