Helen Mirrenová už přijela do Karlových Varů

Helen Mirrenová v Karlových Varech

Helen Mirrenová v Karlových Varech Zdroj: ctk

Britská herečka a držitelka Oscara Helen Mirrenová je už v dějišti karlovarského festivalu. Dnes odpoledne ji před Grandhotelem Pupp přivítali prezident této přehlídky Jiří Bartoška a karlovarský primátor Petr Kulhánek. Přijela s manželem, americkým režisérem a producentem Taylorem Hackfordem, s nímž se seznámila při práci na filmu Bílé noci. I on má Oscara - za krátký film Teenage Father.

Mirrenová se večer zúčastní slavnostního zahájení 47. festivalového ročníku. Ve Velkém sále Thermalu převezme Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. V sobotu se Mirrenová setká s novináři a den poté uvede s maďarským režisérem Istvánem Szabóem jeho nejnovější snímek Za zavřenými dveřmi (The Door), ve kterém ztvárnila hlavní úlohu. Szabó byl vloni ve Varech prezidentem mezinárodní poroty.

Helen Mirrenová se svým mužem, režisérem Taylorem Hackfordem (vpravo) a Jiřím BartoškouHelen Mirrenová se svým mužem, režisérem Taylorem Hackfordem (vpravo) a Jiřím Bartoškou | ctkHelen Mirrenová se svým mužem, režisérem Taylorem Hackfordem (vpravo) a Jiřím Bartoškou