Hudební festival Český Krumlov nabídne Vargase či Maiského

Tenorista Ramón Vargas

Tenorista Ramón Vargas Zdroj: Mezinárodní hudební festival Český Krumlov

Tenorista Ramón Vargas
Tenorista Ramón Vargas
Tenorista Ramón Vargas
Tenorista Ramón Vargas
Tenorista Ramón Vargas
9
Fotogalerie

Sopranistka Angela Gheorghiuová, tenorista Ramón Vargas nebo violoncellista Mischa Maisky – to jsou hlavní hvězdy šestadvacátého Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov, který se uskuteční v městě zapsaném na seznam památek UNESCO od poloviny července do 5. srpna.

Celkem se během tří týdnů v prostorách českokrumlovského hradu a zámku i na dalších místech uskuteční devatenáct koncertů.

„Festival zůstane věrný své dramaturgické tradici a opět nabídne klasickou hudbu, muzikál, šanson i crossover,“ uvedl prezident přehlídky Jaromír Boháč.

Gheorghiuová s Vargasem obstarají úvodní koncert 14. července, na kterém je doprovodí PKF – Prague Philharmonia pod vedením Leoše Svárovského.

Další koncerty klasické hudby nabídnou vystoupení klavíristy Javiera Perianese, houslisty Juliana Rachlina, violistky Sarah McElravyové nebo souboru interpretujícího středověkou duchovní hudbu Schola Gregoriana Pragensis.

Kombinaci klasické hudby s příměsí jazzu i popu nabídne Janoska Ensemble, šansony převážně Edith Piaf pak předvede Radka Fišarová, která se jim věnuje již sedmnáct let.

Chybět nebude ani americký muzikál Bravo Broadway v podání newyorských hvězd Chloe Loweryové, Capathie Jenkinsové, Roba Evana, Hugha Panara či dirigenta Randalla Craiga Fleischera.