Kapela Nickelback v listopadu poprvé zahraje v Česku

Skupina Nickelback

Skupina Nickelback Zdroj: Repro E15.cz

Kanadská rocková skupina Nickelback, která se proslavila v roce 2001 svým singlem How You Remind Me a albem Silver Side Up, vystoupí 7. listopadu v pražské O2 areně. Po úspěchu loňského turné k novému albu Here and Now se do Evropy vrací s programem The Hits Tour. V České republice vystoupí poprvé. ČTK o tom za pořádající agenturu Live Nation informoval Petr Novák.

„Nickelback na koncertu nabídnou své největší hity posledních deseti let. Zazní úspěšné skladby jako jsou How You Remind Me, Photograph, Burn It To The Ground a Rockstar i současné hity When We Stand Together, Bottoms Up, Lullaby a Trying Not To Love You,“ uvedl Novák.

Předprodej vstupenek v cenách od 990 do 1490 korun bude zahájen 15. března. „Ty spousty lidí, kteří dorazili na naše koncerty, nás nadchly. Na hodně našich fanoušků se loni vstupenky vůbec nedostaly, byli jsme doslova zaplaveni žádostmi, ať se vrátíme, a navíc v Evropě hrajeme moc rádi,“ sdělil frontman kapely Chad Kroeger.

Skupina Nickeback během své kariéry dosáhla pěti nominací na cenu Grammy, obdržela tři ceny American Music Awards, dvanáctkrát získala ocenění Juno Awards a časopisem Billboard byla v roce 2009 jmenována Skupinou desetiletí. Celkem se po celém světě prodalo více než 50 milionů jejich alb.