Legenda Pink Floyd Roger Waters v O2 aréně oživí písně z kultovních alb Pink Floyd

Roger Waters

Roger Waters Zdroj: ČTK

Roger Waters
Pink Floyd: The Wall – Immersion Box Set
Pink Floyd v počátcích své kariéry ještě se Sydem Barrettem (druhý zprava)
4
Fotogalerie

Téměř po pěti letech se do Česka vrátí kytarista a skladatel Roger Waters. Zatímco v dubnu 2013 vyprodal pražskou O2 arénu s legendárním představením The Wall, příští rok 27. dubna na stejném místě představí v rámci turné Us+Them výběr z dalších kultovních alb Pink Floyd ze 70. let Dark Side of the Moon, Wish You Were Here či Animals.

Kromě nejznámějších alb Pink Floyd ale Waters představí i svou sólovou tvorbu, včetně písní z nového a kritiky velmi dobře přijatého alba Is This the Life We Really Want?

Turné je pojmenováno podle skladby „Us And Them“ z roku 1974, z alba Pink Floyd The Dark Side of the Moon, které je se 67 miliony prodanými kopiemi druhým nejprodávanějším v historii pop music po Thrilleru Michaela Jacksona.

„Bude to směs skladeb z mé dlouhé hudební kariéry, písničky z období s Pink Floyd a některé mé nové věcí. Pravděpodobně osmdesát procent z toho bude starý materiál a dvacet pak nový. Bude to skvělá show, to vám slibuji,“ uvedl čtyřiasedmdesátiletý Waters, který je svými živými koncerty pověstný, jak se mohli přesvědčit i návštěvníci předchozího koncertu s The Wall.

Nadcházející pražská zastávka je součástí světového turné, jehož první část začne právě v Evropě 17. Dubna v italském Miláně a po třech desítkách představení skončí v srpnu v Moskvě.