Motoristická akce Legendy chystá další ročník. Tématem bude italský design

Motoristická slavnost Legendy

Motoristická slavnost Legendy Zdroj: Motoristická slavnost Legendy

Motoristická slavnost Legendy
Motoristická slavnost Legendy
Motoristická slavnost Legendy
Motoristická slavnost Legendy
Motoristická slavnost Legendy
12
Fotogalerie

Legendy 2017 se představí veřejnosti ve svém čtvrtém ročníku ve dnech 10.- 11. června 2017 opětv areálu Psychiatrické nemocnice v Praze Bohnicích. Hlavním tématem pro další ročník této motoristické slavnosti je „Italský design – známé i neznámé automobily a motocykly“. Ani v novém ročníku však nebudou tradičně chybět legendární produkční i závodní historické vozy a stejně tak horké novinky automobilového světa pro rok 2017!

Termín konání největší motoristické slavnosti v České republice byl zveřejněn o uplynulém víkendu na prezentačním stánku organizátorů akce Legendy v rámci Czech Truck Prix v Mostě. Hosty výstavní expozice Legendy byli mimo jiné závodní jezdci Petr Fulín a Jan Černý, kteří se letošního ročníku motoristické slavnosti v Praze – Bohnicích aktivně zúčastnili.

Motoristická slavnost Legendy 2017 bude v příštím roce zaměřena na automobilový design a právě italští návrháři věhlasných jmen patří v tomto oboru ve svých studiích automobilů i motocyklů ke světové špičce. Aktivní příprava tohoto nového tématu pro Legendy 2017 již začala.

„V tuto chvíli mohu potvrdit, že jsme v kontaktu se všemi významnými italskými designérskými studii a naše případná spolupráce se nyní řeší v oblasti obsahu prezentace a cenových jednáních. Italský design je v motorismu samostatnou a velmi významnou kapitolou a já věřím, že přivezeme příští rok do Prahy skutečné designérské skvosty,“ potvrdil v rámci mostecké prezentace Lubor Kos, ředitel akce.

V plánu dalšího ročníku akce Legendy je také vyšší podíl exponátů, které budou edukativní a zážitkovou formou ukazovat mnohaletý vývoj některých součástí automobilu. Organizátor soutěže zvažuje rovněž zavedení tzv. taxi-jízd, tedy nabídnutí možnosti placené jízdy v roli spolujezdce u vybraných závodních vozů na speciální rychlostní zkoušce. Zlepšením projde také sekce off road a trial.

Kos: Chceme pracovat na kvalitě

„Naším cílem již není zvyšovat počet exponátů. Chceme se stále držet naší původní filozofie ´Tisíc snů na jednom místě´, ale spíše pracovat dále na zvýšení kvality celkového prožitku pro ty navštěvníky, kteří se v červnu příštího roku přijdou opět na Legendy podívat,“ říká Lubor Kos a dodává: „Legendy jsou mimo jiné také o osobnostech a my samozřejmě pracujeme na tom, abychom zase pozvali některou legendární postavu světového motorsportu. Ale čtvrtý ročník nám také dává vyjímečnou příležitost pozvat do Prahy i špičkového automobilového designéra a o to se určitě chceme pokusit.“

Organizátoři akce Legendy 2017 průběžně osloví také všechny významné české závodní týmy z oblasti motorsportu s nabídkou k aktivní účasti na této slavnosti, což by dále zvedlo kvalitativní úroveň této tradičně divácky atraktivní akce.