Nový román Dana Browna Peklo vyjde česky na podzim

Dan Brown

Dan Brown Zdroj: profimedia.cz

Na podzim vyjde v češtině nový román amerického autora bestsellerů Dana Browna. Originál se dostane na knihkupecké pulty v USA a Kanadě pod názvem Inferno 14. května, české vydání pod titulem Peklo připravuje v překladu Michaely Markové a Davida Petrů nakladatelství Argo.

V Pekle se vrací na scénu proslulý harvardský profesor Robert Langdon známý z předchozích Brownových děl. Děj se odehrává v Itálii a v centru dění se ocitá jedno z nejtajemnějších děl světové literatury, Dantovo Peklo, sdělila Zdenka Křikavová z Arga.

„I když jsem studoval Dantovo Peklo během studií, nebyl jsem s to až do svých nedávných výzkumů ve Florencii ocenit, jak velký je vliv Dantovy práce na moderní svět,“ prohlásil Brown. „Proto mám radost, že ve své nové knize můžu vzít čtenáře na výlet hluboko do této tajemné říše plné kódů, symbolů a mnoha tajných chodeb,“ dodal.

Brown se proslavil románem Da Vinciho kód (V ČR vyšlo i pod názvem Šifra mistra Leonarda), který vyšel v březnu 2003, strávil 144 týdnů na žebříčku bestselerů The New York Times, 54 z nich na prvním místě. Román byl přeložen do 51 jazyků. Da Vinciho kód je podle nakladatele nejprodávanější román všech dob a dočkal se 81 miliónů výtisků po celém světě. K nejčtenějším knihám světa tak patří společně s Biblí, Harry Potterem a Jihem proti Severu. Bestsellery se staly i další autorovy knihy.