Organizátoři televizní ceny Elsa ruší některé kategorie

Televizní cena Elsa

Televizní cena Elsa

Počet kategorií pro televizní ceny Elsa se sníží. Organizátoři tento krok odůvodňují snahou klást větší důraz na původní dramatickou tvorbu, ať už solitérní či seriálovou. Zruší proto dosavadní kategorie Nejlepší moderátor, Nejlepší magazín a Nejlepší publicistický a diskuzní pořad. Informovala o tom agentura Mediafax.

Nově tak ceny Elsa nebudou posuzovat složení a kvalitu zpravodajských, publicistických a zábavných pořadů či magazínů. Větší důraz by měl být v rámci cen Elsa kladený na původní tvorbu.

Stejně tak České filmové a televizní akademii (ČFTA) přijde málo přehledné oceňovat nákup zahraniční tvorby, proto se rozhodla zrušit kategorie Nejlepší zahraniční pořad hraný a Nejlepší zahraniční pořad nehraný po dobu, než najde jiný, přesnější klíč.

V tuto chvíli tak mají výroční televizní ceny Elsa kategorie:

Nejlepší televizní film

Nejlepší televizní seriál

Nejlepší televizní dokument

Nejlepší televizní dokumentární seriál/cyklus

Nejlepší televizní animovaný pořad

Nejlepší režie

Nejlepší scénář

Nejlepší herec v hlavní roli

Nejlepší herečka v hlavní roli

Výjimečný televizní počin

„Prezídium ČFTA zatím nechává otevřenou diskuzi o kategoriích Nejlepší herec ve vedlejší roli a Nejlepší herečka ve vedlejší roli, nicméně v tuto chvíli platí, že výroční televizní ceny Elsa mají deset výše zmíněných kategorií,“ upřesnila za akademii Otilie Semorádová.