Kvalitní projektová dokumentace nezapomíná na systém vytápění

Nelehkým úkolem každého stavebníka je pořízení kvalitní a kompletní projektové dokumentace. Počty individuálních projektantů i projekčních kanceláří stále rostou, a tak hraje velmi důležitou roli, kdo dostane důvěru.

Projektanti využívají při navrhování systémů vytápění a přípravy teplé vody do domů moderní technologie, kompaktní a inteligentně řízené systémy, které zajišťují automatický a téměř bezúdržbový provoz, vedoucí k požadovanému vysokému komfortu bydlení a potřebným energetickým úsporám. Součástí každé kvalitní projektové dokumentace je kompletní a propracovaný systém vytápění, neboť v každoročních výdajích na provoz domu jsou finanční náklady na vytápění objektu a přípravu teplé vody pro domácnost vždy ty nejvyšší. Hitem dnešní doby jsou ekologické zdroje vytápění, například projekty rodinných domů společnosti G SERVIS pamatují na možnosti připojení domu na zemní plyn nebo elektřinu. Všechny domy jsou projekčně uzpůsobeny i pro využití obnovitelných zdrojů energie, a to ve variantě tepelného čerpadla a solárního systému. Dle požadavku jednotlivých investorů je do všech domů možné navrhnout i nucené větrání s rekuperací tepla.

#####Investice do úsporného vytápění se vyplatí

Investice do úsporného vytápění, jakým je podlahové vytápění v kombinaci s tepelným čerpadlem, je sice vyšší, ale vynaložené finanční prostředky se investorům brzy vrátí díky nižším každoročním nákladům na vytápění a ohřev vody v domě. Ve všech projektech společnosti G SERVIS je kompletně vyřešené technické zařízení pro vytápění objektu a přípravu teplé vody pro domácnost. Je možné zvolit některý z klasických zdrojů energie, ale také technologie využívající obnovitelné zdroje. Do objektů jsou navrhovány kompaktní jednotky, které kvůli svým rozměrům zabírají v domě minimální prostor a zajišťují jak vytápění objektu, tak zároveň přípravu teplé vody pro domácnost. Všechny kompaktní jednotky je možné doplnit o solární systém. Vzhledem k současnému trendu výstavby nízkoenergetických a energeticky pasivních objektů je využití obnovitelných zdrojů jedinou správnou volbou pro dosažení požadovaných energetických, ekologických, a tedy i finančních úspor.

#####Kompletní podklad pro stavební řízení

Všechny části projektu jsou zpracovány v rozsahu, který splňuje podmínky pro stavební řízení, a zároveň díky své propracovanosti slouží jako prováděcí dokumentace. Tento fakt ocení nejen montážní firma, jejíž pracovníci dostávají do rukou dokumentaci včetně výpisu materiálu s objednacími kódy jednotlivých komponentů, ale především stavebník. Při dodržení projektové dokumentace má totiž jistotu, že jsou veškeré instalace řešeny ve vzájemném souladu a celý systém vytápění domu bude zcela funkční. Kvalitně zpracovaný projekt vytápění je účinnou obranou proti vysokým platbám za elektřinu nebo plyn dnes i v budoucnu.