Kvartet ze zámoří posílí Indiány

Do hokejového týmu Plzně přijde čtyřlístek hráčů ze zámoří. Už druhý týden trénuje s mužstvem kanadský obránce Nicolas St. Pierre.

Už druhý týden potí krev plzeňští hokejisté rovněž i na ledě domácí ČEZ Arény. Rozděleni na dvě party pracují střídavě v posilovně i na bruslích. Po loňské sezoně odešlo z Plzně trio hráčů z Kanady Bomersback, O´Brian, Scofield, které ovšem nahradí ze zámoří hned nové kvarteto. Jako první se zapojil do přípravy už minulý týden pětadvacetiletý obránce z Kanady Nicolas St. Pierre, který nastupoval v minulé sezoně v AHL v celku Norfolku.

„Jsem zde s přítelkyní a jsme spokojeni. Právě jsem se odstěhoval z hotelu do bytu, mám k dispozici auto. Jsou zde hráči, kteří mluví anglicky, takže ani s komunikací nemám problémy. Kluci mě přijali dobře,“ hodnotí prvních deset dnů pobytu. St. Pierre si už si zběžně prohlédl město.

„I když je odlišné než u nás, líbí se mi. Ochutnal jsem i místní pivo, je velmi dobré,“ zhodnotil zlatavý mok. V kempu je momentálně devětadvacet borců, jsou mezi nimi ovšem i hráči, kteří odchází do Ameriky jako například místní odchovanci Straka, Culek, Kubalík a další.

„Ty ovšem nemůžeme počítat, takže je nás dvaadvacet a brankáři. Je zde plno nových kluků, řada z nich ví, že šance se dostat z tohoto kempu do kádru není velká. Přesto se o ni perou a staví se k tomu dobře. Máme zde šest mladíků, nastoupili Růžička, Kovář, Lev a další. Dobře se jeví Nicolas, posila z Kanady, takže uvidíme. Dělat velké hodnocení je ale ještě předčasné,“ říká trenér Indiánů Marian Jelínek. Kanadský obránce Nicolas St. Pierre už nezůstane bez svých zámořských kolegů sám.

Do Plzně už přicestoval společně s Jaroslavem Modrým další kanadský obránce, osmadvacetiletý John Slaney, který naposledy působil dva roky v nejvyšší německé lize ve Frankfurtu nad Mohanem. V neděli by se už měl objevit na ledě také americký útočník ze Sacred Heart University Pioneers Nickolas Johnson. Čtyřiadvacetiletý hráč má za sebou skvělou sezonu, v níž vytvořil nový rekord univerzity poté, co ve 34 zápasech nastřílel 25 gólů a k nim přidal ještě 22 asistencí.Ve stejný den by měla dorazit rovněž poslední získaná posila, kanadský útočník John Lammers.

„Je to čtyřiadvacetiletý hráč se zkušenostmi z AHL. V minulosti dokonce hrál i v týmu s Bomersbackem, kterého by měl nyní nahradit. Podepsal s námi kontrakt na jeden rok s roční opcí,“ dodává sportovní ředitel klubu Milan Tichý. Plzeňský tým dnes sehraje druhý přípravný zápas před extraligovou sezonou v Českých Budějovicích.

„Po něm proběhne tzv. první cut, po kterém kemp opustí dva až tři hráči. Druhý řez uděláme za dalších čtrnáct dní, někdy v půlce srpna. Mezitím absolvujeme už i zápasy Tipsport Cupu,“ popisuje situaci Marian Jelínek. Plzeňský celek v přípravě na novou extraligovou sezonu sehraje v srpnu další přípravné zápasy. Pak se koncem tohoto měsíce a začátkem září zúčastní turnajů v Drážďanech ve Weiswasseru. Do nejvyšší hokejové soutěže vstoupí Indiáni soubojem s Energií Karlovy Vary 17. září.