Květinový byznys online - způsob, jak darovat opravdu čerstvé květiny

Zdroj: florea.cz

Poslat květinu online není dnes už nic obtížného. Víte, ale odkud květiny pochází a jak dlouhou mají za sebou cestu? A jak se vyvarovat zklamání z rozdílu nabízené kytice na eshopu a té reálně doručené?

Prodej květin je závod s časem. Většina produkce pochází s Afriky či Nizozemska, takže např. kytice importovaných růží, kterou si běžně koupíte, má za sebou několika denní cestu. Zkrácení intervalu mezi sklizní a darováním květiny je jedna z hlavních priorit největšího e-shopu s květinami v ČR. Na florea.cz můžete vybírat z květin, které jsou v danou chvíli ještě na nizozemské květinové burze či přímo ve skleníku.

Prověření pěstitelé

Je pro Vás důležité i etická stránka nákupu? Pak i Vás Florea potěší. Květiny, jejichž sortiment se několikrát týdně mění, pochází z prověřených farem s certifikacemi FairFlowers či FairTrade. Díky svému zájmu tak Florea získala jako první a jediná v ČR licenci na prodej FairTrade květin. Ostatně květiny jsou po celé ČR doručovány bezemisními vozy na LPG.

Video placeholde
• florea.cz

Lokální dodavatelé

V současné době je sortiment květin 100% dovážen. Pravidelné reportáže Vám představí i konkrétní pěstitele. Je tedy na e-shopu něco českého? Ano, květinové krabičky jsou vyráběny v české chráněné dílně a již brzy bude i recyklovaný balící papír či atlasové stuhy od českých výrobců. Trend je tedy jasný.

Nekupujte zajíce v pytli

Hlavní překážkou nákupu květin online je nejistota, zda objednaná kytice bude opravdu vypadat tak jako na okouzlujícím obrázku. Nervozitou stranou, stačí využít služby fotografie předem a po uvázání si v klidu domova prohlédnout fotografii kytice, která bude druhý den doručena. Ostatně fotogalerie spokojených obdarovaných mluví za vše.