Legendární Viper už se zase vyrábí. A znovu se jmenuje Dodge

Dodge Viper

Dodge Viper Zdroj: Dodge

Legendární Viper už zase sjíždí z výrobní linky. Jeho výroba byla na více než dva měsíce zastavena, neboť automobilka měla na skladě 756 neprodaných aut. Zájem o legendární americký sporťák je kupodivu velmi nízký.

Ze statistik prodejů vyplývá, že lidé raději kupují klasické muscle cars a také novou Corvette, která je prý poměrně krotká, kvalitní a hlavně se prodává i s automatem. Je pravdou, že specifický hrubiánský charakter Viperu paradoxně může limitovat jeho masový prodejní potenciál.

Koncern Chrysler také změní jména prodávaných aut. Po zrušení samostatné značky SRT specializující se na ostré modely se zase Viper vrátí pod značku Dodge. Takže od modelového roku 2015, který má velmi brzy naběhnout do výroby, se už zase bude jmenovat klasicky Dodge Viper, nikoli SRT Viper.

Jen připomínáme, že Dodge Viper pohání atmosférický desetiválec 8,4 l o výkonu přes 640 koní a točivém momentu přes 800 Nm. V současné době se jedná o nejobjemnější motor v sériovém osobním automobilu. Dokonce i Bugatti Veyron se se svými osmi litry krčí studem v koutě.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz