Lucie Hlavenková by ráda trénovala

Fotbalistka Lucie Hlavenková si chce ještě jednou zahrát první ligu.

Fotbalistky 1.DFC Hlučín se opět pohybují na špici Moravskoslezské ligy žen a pomýšlejí na postup mezi elitu. Vydatně jim k tomu pomáhá i nejzkušenější hráčka Lucie Hlavenková.

Jste opět nejlepší střelkyně vašeho oddílu. Není vám Hlučín, co se týče fotbalu, malý?
Jsem ráda, že mi to stále střílí a že s holkama vyhráváme. I když výkony jsou zatím dost nevyrovnané. Hlučín je má srdcová záležitost a fotbal chci hrát už jen pro zábavu. Těžko se mi z něj odcházelo a jsem ráda, že jsem se mohla znovu vrátit.

Jednu dobu jste působila i ve Spartě. Jak na to vzpomínáte?
Na Spartu vzpomínám velice ráda. Splnila jsem si svůj sen! Byla to veliká fotbalová zkušenost, které teď můžu využívat v Hlučíně a tyto zkušenosti předávat dále.

Proč jste skončila ve Spartě?
Důvodů bylo samozřejmě více. Ale z větší části to bylo z rodinných důvodů. Časové vytížení bylo taky extrémní a konkurence veliká.

Měla jste někdy možnost vyzkoušet si zahraniční ligu?
Měla jsem velice zajímavou nabídku jít hrát do druholigového německého týmu. Bylo to ale v době, kdy jsem se rozhodla vrátit zpět do Ostravy za rodinou, a tak jsem nabídku odmítla.

Loni jste mohli s Hlučínem postoupit do nejvyšší soutěže, ale z finančních důvodů to nakonec nevyšlo. Mrzí vás to? Určitě to mrzí mě i ostatní holky. Naše výkony si určitě postup zasloužily, ale taky chápu vedení klubu v rozhodnutí, které učinili. Bez dostatečných finančních prostředků se první liga hrát nedá.

Kdyby se situace opakovala, zůstala byste dále v Hlučíně?
Určitě bych si ráda ještě jednou první ligu zahrála. Pokud by se tedy situace opakovala a zároveň přišla nějaká nabídka z moravského týmu, který první ligu hrát chce nebo hraje, určitě bych o ní uvažovala. Další možnost je pak ukončit hráčskou kariéru a přejít do trenérské branže, která by mě taky bavila.
Jaký je váš největší dosavadní fotbalový úspěch?
Určitě vybojování postupu s Hlučínem do první ligy. Pak je to působení ve Spartě a možnost zahrát si Ligu mistrů s velkými evropskými ženskými týmy.

Máte nějaký fotbalový vzor mezi ženami?
Fotbalové vzory mám spíše mezi chlapy, ale nejlepší fotbalistkou v Česku pro mě je určitě Pavlína Ščasná.

Čeho byste chtěla ve fotbale dosáhnout?
Ráda bych ještě jednou s Hlučínem vybojovala postup do první ligy. Ostatní sny a cíle jsem si už splnila.