Majitelé Windows Phone 8 hlásí problémy: restarty a zamrzání

Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 920 Zdroj: Engadget.com

Telefony platformy Windows Phone 8 jsou k dispozici od začátku listopadu. Od té doby uživatelé po celém světě začali reportovat různé druhy problémů, se kterými se jejich smartphony potýkají. Hlavními aktéry jsou HTC 8X a Nokia Lumia 920. V obou případech se nahlášené problémy shodují, jde o náhlé restartování (i několikrát během dne), vysokou spotřebu, zamrzání telefonů a reportovány byly rovněž problémy s e-mailovou synchronizací.

Windows Phone 8Windows Phone 8 | mobilmania.czWindows Phone 8 se už od začátku potýkají s problémy, což bezesporu není dobrá zpráva pro nikoho

Na problém upozornil magazín The Verge s odvoláním na zkušenosti samotných uživatelů sdružených hned na několika diskuzních fórech - WPCentral, Nokia Support a Microsoft Community. Diskuzní vlákna se plní příspěvky jednotlivých uživatelů, přičemž valná většina z nich má společného jmenovatele právě v náhodném restartování telefonu. Jsou jím postiženy telefony obou výrobců, takže lze předpokládat, že se jedná o chybu přímo v operačním systému Windows Phone 8. Co ze začátku vypadalo jako minoritní záležitost, přešlo během několika málo dní v seriózní problém, který zrovna v případě systému od Microsoftu, resp. telefonů od Nokie, není v této době rozhodně žádoucí. Obě společnosti už problém prověřují a se intenzivně se jím zabývají.

Zdroj: MobilMania.cz