Medvědi bojují o sestavu

Hráčům berounského hokejového celku skončila individuální letní příprava. Začali trénovat na ledě.

Poprvé naskočili prvoligoví hokejisté na berounský led minulý čtvrtek. Nové trenérské duo Richard Žemlička a Jiří Doležal točilo při kombinacích čtyři pětky hráčů. Kdo s kým bude hrát, kdo vůbec v berounských barvách nastoupí a kdo se bude muset odporoučet jinam, to zatím vědí pouze trenéři. Hráče nechávají v napětí.
„Kluci bojují o místo v sestavě, a přestože už víme, s kým počítáme a koho vyměníme, vzhledem ke kvalitě přípravy by nebylo taktické jim to říkat,“ řekl kouč Richard Žemlička.
Jedním z těch, kdo má místo v sestavě berounského celku jisté, je bývalý reprezentant Jaroslav Nedvěd, který má kromě jiného za sebou nejen angažmá v severoamerické NHL, ale i zápasy za národní tým Kanady. „Letní příprava málokoho baví, já už jsem se těšil na led jako malý kluk,“ svěřil se Nedvěd na střídačce během krátké pauzy.
Jednoznačně nejzkušenější letní posilou Berounských Medvědů je Jiří Hašek z Třince. Ani u něj však není jisté, zda v kádru Berouna bude i po začátku druhé ligy.
Různé herní situace nacvičovali také Jan Rudovský, Ivan Vlček nebo David Švagrovský. První přípravný zápas odehrají Berounští ještě před polovinou srpna proti Písku. „Zhruba v tomto čase budeme vybírat nejvhodnější adepty pro náš ligový výběr,“ prohlásil výkonný ředitel klubu Filip Vaněček.
Od začátku srpna jsou v předprodeji celoroční permanentky. Vedení také jedná s partnerskými kluby, že majitelé permanentek na domácí zápasy Medvědů budou moci uplatnit slevu na vstupenky na extraligová utkání na Spartě a v Kladně.