Meta Kolína? Skok do divize

Zatímco Kolín touží po postupu do divize, Nymburk čekají starosti se záchranou.

Zimní pauza končí, o víkendu startuje jarní část krajského fotbalového přeboru. Nymburk a Kolín do něj vyrazí z rozdílných pozic, a tudíž i s rozdílnými cíli.

Kolín je po podzimu v čele tabulky a pozici hodlá udržet až do konce soutěže. Na paty mu však šlapou další uchazeči o přední místa, zejména rezerva druholigové Vlašimi a Beroun. Zimní přípravu absolvovali kolínští hráči v domácích podmínkách.

„Ani nebyl důvod vyjíždět někam do hor na soustředění. Máme v areálu hřiště s umělou trávou a celé regenerační centrum,“ řekl trenér Kolína Bohuslav Pilný.

Udrželi opory

Změn v kolínské kabině příliš nenastalo. To však neznamená, že by tým chtěl ustat v dobrých podzimních výkonech.

„Pro nás je podstatné, že jsme udrželi zkušené hráče, jako je například Ivo Svoboda. Dost prostoru dostali mladíci z dorostu a ukázali se ve slušné formě,“ uvedl Pilný.

Do jarních odvetných bojů jdou Kolínští s jasným cílem. „Cokoliv jiného než postup do divize by pro nás bylo zklamáním,“ vyhlásil Bohuslav Pilný.

Zatímco jeho svěřenci jdou za svým cílem jako zuřivý býk za rudou barvou, Nymburk připomínal na podzim spíše postřelenou srnku. Třetí místo ode dna tabulky a sestupové starosti, to je nelichotivá vizitka Polabanu po půlce soutěže.

Lev, nový kanonýr?

„Tým potřeboval posílit, podzimní výkony byly žalostné. Proto v kádru došlo k řadě změn. Věřím, že se povedlo mužstvo vhodně doplnit,“ řekl nový kouč Nymburka Miloš Malina. Největší posilou je útočník Lukáš Lev, jenž přišel na hostování z divizní Velimi a v přípravě mu to střelecky šlo.

Do jarních bojů vstoupí Nymburští s jediným přáním. „Hlavně se vyhnout sestupu a pokud možno hrát v klidném středu tabulky,“ věří svým svěřencům Malina.

JARNÍ PREMIÉRY
Úvaly–Kolín, Nymburk– Benátky (oba neděle, 14.30)

krajský přebor

1. FK Kolín 32
2. Vlašim B 31
3. Beroun 28
4. Úvaly 26
5. Benátky n. J. 24
6. Litol 23
7. Neratovice 23
8. Nové Strašecí 21
9. Libiš 21
10. Polepy 20
11. Brandýs-Boleslav 20
12. Semice 20
13. Zápy 18
14. Polaban Nymburk 18
15. Milín 10
16. Sedlčany 1