Mistra světa Moto GP Stonera přestalo závodění bavit a po sezóně končí

Casey Stoner

Casey Stoner Zdroj: Profimedia.cz

Úřadující mistr světa MotoGP Casey Stoner potvrdil, že chce odejít z tohoto sportu na konci sezóny 2012. Vysvětlil, proč se tak rozhodl.

Jezdec týmu Repsol Honda to oznámil médiím na začátku oficiální tiskové konference před GP Francie. V krátkém prohlášení nastínil důvody svého rozhodnutí. „Dlouhou dobu o tom přemýšlím, probírám s rodinou a mojí ženou. Nakonec jsem došel k závěru, že nastal čas ukončit kariéru a na konci sezony opustím tento sport. Je načase se zabývat i jinými věcmi v mém životě, “ řekl Stoner tisku.

Casey Stoner na motocyklu HondaCasey Stoner na motocyklu Honda | Profimedia.czCasey Stoner na motocyklu Honda

„Po tolika letech co se věnuji tomuto sportu, který miluji, a pro který jsem já a moje rodina přinesly tolik obětí, dospěl k závěru, že se tento sport hodně změnil. A změnil se do té míry, že už mě nebaví. Opustila mě vášeň pro něj, a tak je nejlepší okamžik na to, abych nyní odešel do závodního důchodu.“ „Existuje mnoho věcí, které mě nezklamaly a spousta věcí, které jsem na tomto sportu miloval. Bohužel se tento sport ubírá pro mě špatným směrem. Není důvod dále pokračovat. Bylo by hezké, kdybych mohl říct, že zůstanu ještě jeden rok, ale kde by to pak skončilo? Tak jsem se rozhodl ukončit vše, když jsem na vrcholu. “ Stoner, který vyhrál šampionát v roce 2007 s Ducati a pak v roce 2011 získal titul s Hondou, v současné době vede tabulku jezdců o jediný bod před Jorge Lorenzem.