Mladík šel na pomoc, teď jej ve vodě hledá policie

Desítky policistů, potápěčů a hasičů prohledávají splav na řece Ostravici v Ostravě-Hrabové. Pátrají po mladíkovi, který chtěl pomoci kamarádovi, a sám se utopil.

Záchrannou akci z břehu sledují i další mladíci z jeho party, která se včera vpodvečer společně u splavu zastavila. „Byli jsme včera hrát fotbal a chtěli jsme se jít vykoupat,“ uvedl jeden z nich.

Jeden z nich se vydal na jez, strhla jej voda a začal volat o pomoc. Skočil pro něj šestnáctiletý kamarád. „Tonoucímu sedmnáctiletému mladíkovi se mělo podařit zachytit klády, a tak zůstat nad hladinou. Vytáhli ho z vody přivolaní hasiči a následně byl z místa převezen do nemocnice, kde byl hospitalizován,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.
Jeho kamaráda, který pro něj skočil, ale proud stáhl pod splav. „V tuto chvíli po něm pátráme a prověřujeme, jak k tomu došlo,“ dodala Holčáková.
Splav mezi Hrabovou a Vratimovem má za sebou velkou přestavbu, břehy jsou tam vydlážděné, tak aby byly snadno přístupné. Lidé se tam koupou často a rádi. „Jenže teď je hodně vody a samotný jez je mocný, pod ním jsou silné víry, které semelou i obrovské klády,“ popsal jeden z mužů, který práci záchranářů pozoroval.