Moderní podnikatelé začali hledat účetní podle nového kritéria

Zdroj: iDoklad

Díky pandemii podnikatelé zjistili, že osobní setkání nejsou tak nezbytná, jak si mysleli, a že spoustu věcí vyřeší rychleji on-line. Proto hledají účetní, kteří se situaci přizpůsobili.

Někteří podnikatelé sice stále svému účetnímu nosí krabice s papírovými doklady, ale už jich je jen pár. Freelanceři i řemeslníci vystavují stále častěji doklady v programu na faktury a odběratelům je doručují elektronicky.

E-mailem je posílají i své účetní. Takže si pravidelně musí v programu na faktury zobrazit jejich přehled, pak si každý doklad stáhnou do pdf a vloží ho jako přílohu e-mailu.

Pokud ale jejich účetní umí stejně jako oni pracovat s moderními technologiemi, tato práce jim odpadá a oni získaví víc čas na to, co je baví. 

Například program na faktury iDoklad umožňuje, aby podnikatel svému účetnímu udělil vzdálený přístup. Díky němu si účetní zobrazí všechny jeho faktury a sám si je stáhne.

Účetní, kteří pracují na dálku

Pandemie ukázala, jak důležité je umět pracovat na dálku a že ne všichni toho jsou schopní. Proto fakturační program iDoklad vytvořil jediný český katalog účetních, kteří jsou připravení pracovat vzdáleně.

Tito účetní prochází certifikačním testem, takže jejich klienti mají jistotu, že si jejich faktury z iDokladu dokážou sami stáhnout a případně jim i s používáním fakturačního programu poradí.

Pokud zatím iDoklad nepoužíváte a hledáte účetní, vyberte si právě z tohoto katalogu certifikovaných účetních. Od účetního navíc dostanete 50% slevu na svůj první tarif u iDokladu.

Chytrá evidence výdajů v iDokladu

iDoklad má i tu výhodu, že umožňuje také evidenci výdajů. Jestliže dostáváte faktury s QR kódem, stačí ho v mobilní aplikaci iDokladu naskenovat a všechny údaje se vám uloží do iDokladu. Pokud vaši dodavatelé QR kódy nepoužívají, můžete údaje opsat ručně.

Váš účetní si pak sám z vašeho iDokladu stáhne jak vydané faktury, tak přijaté faktury. Takže je nemusíte skenovat a posílat jako přílohu e-mailem. Tuto možnost ocení všichni, kdo evidují reálné výdaje.