Mraky nad lázněmi odvála dohoda

Přestavbě bývalých městských lázní na hotel s wellnessem nic nebrání. Investor ale musí snížit výšku zadního traktu určeného na byty.

Ještě před dvěma týdny to vypadalo na vážnou rozmíšku, která mohla dopadnout tak, že by bývalé městské lázně na Denisově nábřeží nadále chátraly. Majitel, pražská firma TWB připravující obnovu léta chátrajícího objektu, dostala hodnotící zprávu od Útvaru koncepce a rozvoje a stavebně správního odboru magistrátu, že návrh na výstavbu bytů není vhodný, navíc je třeba snížit výšku zadního křídla budovy. „Dost jsem se tomu divil, protože s oběma organizacemi jsme měli řadu schůzek,“ reagoval po obdržení hodnocení autor návrhu architekt Jan Soukup.

Nakonec se ale všichni dohodli. Výška vystavěného zadního traktu musí kopírovat velikost vedlejší policejní budovy, byty pro manažery, i když nejspíš v menším počtu, se stavět budou. „Na výšce jsme se shodli i s památkáři. Nejsme proti bytům, chceme ale, aby všechny funkce byly v souladu,“ vysvětluje ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje Irena Vostracká. Bývalé městské lázně mají být přestavěny na luxusní hotel s wellness centrem, jehož součástí zůstane i památkově chráněný bazén.

Hotel nabídne sedmdesát pokojů pro sto dvacet hostů, pod budovou bude připraveno na dvě stě parkovacích míst. Díky získanému územnímu rozhodnutí by investor mohl začít s obnovou už příští rok. „Dostavba potrvá dva roky, bude stát kolem čtyř set milionů korun,“ říká Soukup. Lázně byly postaveny v letech 1929 až 1932, po válce prošly rekonstrukcí.