Na led vyjede i slovinský bek

Extraligovým hokejistům HC Mountfield odstartuje poslední fáze přípravy. Půjdou na led.

Ačkoliv je polovina léta, chlazení na budějovickém zimním stadionu začíná pracovat. To značí jediné: extraligovým hokejistům končí poslední dovolená. Odteď už z ledu neslezou.
V pondělí 25. července odstartuje poslední fáze přípravy na novou sezonu, která by měla být minimálně stejně úspěšná jako ta minulá.
Na suchu strávili hokejisté přes dva měsíce. Náplň přípravy i výsledky si pochvalovali. „Nabourali jsme ji novými věcmi,“ řekl manažer celku Josef Zajíc. Vedle tradičních běhů, jízdy na kole nebo posilovny využívali Jihočeši nově třeba cvičení TRX nebo fyzický i mentální trénink Daniela Landy. Celý přípravný blok pak zakončili společným paintballem na Borku.
Suchou část přípravy absolvovaly i dvě posily: Peter Mikuš a Petr Sailer. Na led se k nim přidá další nová tvář. Přijít má slovinský reprezentant Aleš Kranjc, který hrál naposledy mezinárodní rakouskou ligu EBEL v maďarském Feherváru. „Sledovali jsme ho na mistrovství světa a došli k tomu, že by mohl být vhodnou posilou pro náš tým. Jedná se o ofenzivního obránce,“ uvedl k jeho příchodu Zajíc.
Jihočeši stáli také o služby kanadského beka Dustina Wooda, jenž měl v srpnu nastoupit na měsíční zkoušku. Předtím hrával v Koreji. „Jeho agent nám zavolal, že by Dustin rád pokračoval v Koreji. Rozhodli jsme se, že mu nijak nebudeme bránit,“ uvedl Zajíc. Zatímco v útoku mají Jihočeši spíše přetlak, v obraně hledali zkušené hráče, kteří by byli cenově dostupní. I z toho důvodu nemohli angažovat Vladimíra Sičáka nebo Josefa Melichara. Oba odchovanci místního hokeje skončili po návratu ze zahraničí v Pardubicích.
Na ledě už hráče novoty nečekají. Po týdnu tréninku nastoupí k prvnímu přípravnému utkání 2. srpna v Kladně. Doma se představí o dva dny později s Třebíčí. Nově se Jihočeši zařadí do projektu European Trophy a potkají se s celky ze zahraničí.