Na nejlepší rajskou si zajeďte do Spa hotelu Lanterna

Šéfkuchař Lanterny Pavel Václavík (vpravo) a kuchař Jan Pavelka (uprostřed)

Šéfkuchař Lanterny Pavel Václavík (vpravo) a kuchař Jan Pavelka (uprostřed) Zdroj: Lanterna.cz

Aleš Hudský
V Praze se o víkendu hodovalo na Hradě na Prague Food Festivalu, ve stejnou dobu se ochutnávaly speciality moravských kuchařů v Kroměříži na Moravia Food Festivalu, který navštívilo na 2 500 good food loverů ze střední Moravy. Jeho vrcholem byla soutěž o nejlepší rajskou omáčku, kterou vyhráli kuchaři Spa hotelu Lanterna Velké Karlovice.

Gastronomický festival pořádal kroměřížský hotel Octárna, který hostil kuchaře osmi restaurací z celé Moravy.
Ti měli při volbě nabízených pokrmů volnou roku, jen jeden z nich byl „povinný“ - rajská omáčka. „Způsob jejího ztvárnění byl výhradně na kuchařích. Hosté mohli při odchodu z areálu hlasovat, čí rajská jim chutnala nejvíc. Jednoznačným vítězem se stal hotel Lanterna,“ uvedl ředitel Moravia Food Festivalu Vladimír Valouch z pořádajícího hotelu Octárna.

Pokrmy na Moravia Food Festivalu vařili šéfkuchař Lanterny Pavel Václavík a kuchař Jan Pavelka. Rajskou omáčku servírovali s pomalu pečeným vykostěným hovězím žebírkem a žemlovo-perníkovými noky. „Rajská omáčka šla u nás na odbyt tak moc, že jsme ji vyprodali dlouho před koncem festivalu. Úplně nejprodávanějším pokrmem na stánku Lanterny se ale nakonec k našemu překvapení stala mátová palačinka s lesním ovocem a makovou zmrzlinou“, řekl vedoucí Spa hotelu Lanterna Antonín Škrabánek.