Na nejlepší rajskou si zajeďte do Spa hotelu Lanterna

Gastronomický festival pořádal kroměřížský hotel Octárna, který hostil kuchaře osmi restaurací z celé Moravy.
Ti měli při volbě nabízených pokrmů volnou roku, jen jeden z nich byl „povinný“ - rajská omáčka. „Způsob jejího ztvárnění byl výhradně na kuchařích. Hosté mohli při odchodu z areálu hlasovat, čí rajská jim chutnala nejvíc. Jednoznačným vítězem se stal hotel Lanterna,“ uvedl ředitel Moravia Food Festivalu Vladimír Valouch z pořádajícího hotelu Octárna.
Pokrmy na Moravia Food Festivalu vařili šéfkuchař Lanterny Pavel Václavík a kuchař Jan Pavelka. Rajskou omáčku servírovali s pomalu pečeným vykostěným hovězím žebírkem a žemlovo-perníkovými noky. „Rajská omáčka šla u nás na odbyt tak moc, že jsme ji vyprodali dlouho před koncem festivalu. Úplně nejprodávanějším pokrmem na stánku Lanterny se ale nakonec k našemu překvapení stala mátová palačinka s lesním ovocem a makovou zmrzlinou“, řekl vedoucí Spa hotelu Lanterna Antonín Škrabánek.