Na Starém Městě si i v noci můžete dát ostrovní klasiku – rybu s hranolky

Fish and chips v Praze

Fish and chips v Praze Zdroj: Fish and chips

Fish & Chips 21 Dlouha St. je nové bistro, které bylo otevřeno v Praze na Starém Městě. Patří pod hlavičku v Praze již zavedeného Zdenek's Oyster Bar a přichází s konceptem, který je v Praze zatím unikátní – stěžejní nabídku tvoří populární tradiční britský pokrm fish and chips, tedy smažená ryba s hranolkami, ale i masa, ryby a plody moře připravované (bez těstíčka) v rotisserii a na lávovém grilu.

Tu doplňují další oblíbená jídla pro rychlé občerstvení a nebo s sebou – polévky, sendviče, saláty, smažené plody moře či zelenina. Několikrát do týdne obohatí menu speciality avizované vždy prostřednictvím facebooku a webových stránek.

Pokrmy jsou z čerstvých ryb, masa, zeleniny i ostatních surovin, a vše je domácí výroby – od těstíčka, přes hranolky, lépe řečeno chips, a omáčky, až po každý den jiné dezerty. Kvalita začíná již při výběru dodavatelů, mezi něž patří všichni renomovaní dodavatelé ryb, párky dle požadavků restaurace připravují v rodinném řeznictví Kšána a syn, pečivo zase v pekařství Mansson.

Fish and chips v PrazeFish and chips v Praze | Fish and chipsPokrmy jsou z čerstvých ryb, masa, zeleniny i ostatních surovin, a vše je domácí výroby

Pro ty, kdo si nechtějí jídlo odnést s sebou, ale sníst na místě, je k dispozici místnost s kapacitou cca 40 míst a obsluhou. V létě bude možné posedět i na zahrádce. Interiér je vzdušný, dominuje mu otevřená kuchyně v přední části.

Zkušení kuchaři

Na kvalitu připravovaných pokrmů dohlíží australský šéfkuchař Warwick Oudeman, který už odmala pomáhal svým rodičům v jejich fish and chips obchodě. Celkový dohled nad jídelníčkem a kreativní stránku přípravy jídel má pak na starosti executive chef Fruits de Mer Jiří Nosek.

Fish and chips v PrazeFish and chips v Praze | Fish and chips

Fish & Chips 21 Dlouha St. má otevřeno denně od 11:00 do 1:00 hodiny ranní, ve čtvrtek, pátek a sobotu se plánuje otevírací doba prodloužit až do 3:00 hodin do rána, aby mohli být obslouženi též návštěvníci četných místních barů a klubů.