Na Vinohradském vinobraní se představí vína z deseti rodinných vinařství

Vinohradské vinobraní

Vinohradské vinobraní

Na 15. ročníku Vinohradského vinobraní v Praze budou lidé moci ochutnat vína z deseti rodinných vinařství z Moravy. Kromě dobrých vín a "klasiky" v podobě burčáku se mohou těšit na bohatý doprovodný program, který představí letitou historii vína. Vrcholem akce bude vystoupení kapely Čechomor a Kamila Střihavky.

Podle starostky třetího pražského obvodu Vladislavy Hujové vyjde vinobraní radnici na 2,2 milionu korun. V minulosti pořádala Praha 3 vinobraní společně s Prahou 2, pod kterou spadá větší část Vinohrad. Již několik let si ale obě městské části konkurují. Letos vinobraní pořádají ve stejném termínu 16. a 17. září, jen každá na jiném místě. Praha 2 již tradičně v Grébovce.

Obě odpoledne budou podle organizátorů věnována hlavně rodinám s dětmi. Těšit se mohou na gladiátorské zápasy, mušketýrské souboje, renesanční tance, kejklíře nebo jarmark s tradičními pochoutkami a samozřejmě s vínem a burčákem.

 

„Chceme dát prostor malým producentům vína a lidem možnost ochutnat jejich produkci, která není v Praze běžně k dostání,“ uvedl zástupce starosty pro kulturu Pavel Sladkovský. U každého stánku tak bude osobně majitel vinařství nebo sommeliér. Ve večerním programu se kromě Čechomoru a Kamila Střihavky s formací Leaders představí i Mňága a Žďorp a Hudba Praha.

O nadcházejícím víkendu se oslavy vína přenesou i do jiných míst hlavního města, třeba na Kampu nebo na Pražský hrad.

Vinobraní začíná: Velký přehled, kam se v Česku vydat za vínem. Více zde >>>