Nedal jsem to, nic s tím nenadělám

Petr Kološ stále lituje neproměněného nájezdu ve finále extraligy.

Florbalový obránce Vítkovic Petr Kološ patřil po celou sezonu k nejlepším hráčům klubu. Bohužel hodně fandů si ho bude pamatovat i proto, že ve čtvrtém finálovém utkání, za stavu 3:1 pro Vítkovice, neproměnil trestné střílení a Střešovičtí poté zápas i celé finále otočili. Vítkovice tak neobhájily titul.

Už přebolela finálová porážka od Střešovic? Pomalu to vstřebávám. Jen se vracím k některým okamžikům, co jsem mohl udělat jinak.

Mluvíte zřejmě o neproměněném nájezdu? Ano. Kdybych ho proměnil, slavili bychom titul.

Co jste udělal při souboji s brankářem Tomášem Kafkou špatně? Uvědomil jsem si, že jsem šel k brance jinak než obvykle. Místo toho, abych se soustředil sám na sebe, tak jsem se díval, co udělá gólman. Moc jsem se na něho soustředil, chtěl jsem ho nějak vycukat, ale nepovedlo se to.

Na nájezd jste byl určený, nebo jste si nejvíce věřil? Většinou jsou nájezdy na mně. Jen v případě, že by někdo za mnou přišel, že si věří, tak bych ho nechal jet. Nedal jsem a už to nevrátím.

Přesto jste necelých deset minut před koncem nad Střešovicemi stále vedli 3:1. Potom jako byste dostali strach o výsledek a čekali, až Tatran dá gól. My jsme přestali hrát už ve druhé třetině. Podle mě jsme podlehli atmosféře, která panovala v porubské hale a uvědomovali jsme si, že jsme jen kousek od vítězství.

V pátém zápase na půdě Střešovic se Vítkovicím hrubě nepovedla první třetina. Byla velká bouřka v šatně? Trošku zvýšený hlas tam byl, ale nic velkého. I když jsme prohrávali o pět branek, tak nás trenér nabádal, že se s tím zápasem dá pořád něco dělat.

Co vás čeká v nejbližší době? Jsem v nominaci, společně se sedmi spoluhráči z Vítkovic, na květnové Akademické mistrovství světa ve Švédsku, kam se moc těším.