Nedostatek kondomů nenastal. Šéf Durexu podle prodejů tvrdí, že lidé v pandemii omezili sex

Automat na kondomy

Automat na kondomy Zdroj: Profimedia

Kondomy nešly podle vedení společnosti na odbyt tolik, jak se čekalo.
Největší propady prodejů prezervativů registruje Durex v Itálii a Velké Británii.
Klasické kondomy Durex.
4
Fotogalerie

Zhruba měsíc staré zprávy o možném nedostatku kondomů, když budou lidé v karanténě zavřeni doma, se nenaplnil. Lichá jsou zatím nejspíš i očekávání bookmakerů, že koronavirové domácí vězení bude mít v příštím roce za následek baby boom. Šéf společnosti Reckitt Benckiser, které patří i značka prezervativů Durex, na základě březnových dat o prodejích těchto výrobků tvrdí, že lidé omezili pohlavní styk venku i doma.

Ředitel Laxman Narasimhan uvedl, že prodeje kondomů propadly v březnu na většíně trhů, kde firma působí. Zástupce skupiny, do níž kromě Durexu patří další značky hygienických potřeb a kosmetiky jako třeba Air Wick, Calgon nebo Vanish, za tím vidí to, že lidé mají v karanténách jen omezené možnosti pro sex.

„Intimita jde stranou i u společně žijících párů, jde o projev nedobré nálady ve společnosti,“ poznamenal Narasihman. Největší propady prodejů prezervativů registruje Durex v Itálii a Velké Británii.

Naopak první náznaky oživení v tomto směru cítí firma – jejíž akcie se obchodují na londýnské burze a kvůli dobrým prodejům jiného sortimentu v poslední době spíše rostou – v Číně, kde epidemie pomalu ustupuje. 

Očekávání ohledně sexuálních aktivit párů byla přitom v prvních dnech rozšiřování pandemie koronaviru opačná. „Bookmakeři tipovali, že rok 2021 bude rokem baby boomu,“ píše v této souvislosti například web britské televize BBC