Nejlépe vydělávajícími celebritami jsou ženy, vede Swiftová

Taylor Swift

Taylor Swift Zdroj: profimedia.cz

Žebříčku nejlépe vydělávajících mladých celebrit showbyznysu časopisu Forbes dominují ženy, kterých je v první desítce šest. Největší příjmy měla za posledních 12 měsíců dvaadvacetiletá zpěvačka Taylor Swiftová, která si vydělala 57 milionů dolarů (1,2 miliardy korun).

V první pětce je dokonce jen jeden muž, na druhém místě osmnáctiletý Justin Bieber s odhadovanými příjmy 55 milionů. Třetí je zpěvačka Rihanna (53 milionů dolarů) následovaná dalšími zpěvačkami Lady Gaga (52 milionů), Katy Perryovou (45 milionů) a Adele (35 milionů dolarů).

„Jsou to talentované ženy, které vědí, jak se pohybovat v systému,“ uvedla Dorothy Pomerantzová z Forbesu. „Společné mají samozřejmě to, že mají velké hity, ale i to, že jsou silnými osobnostmi. To jim hodně pomáhá z hlediska publicity.“

První mladou herečkou je na sedmém místě s 34,5 milionu dolarů Kristen Stewartová známá ze série upířích filmů Stmívání. Na devátém a desátém místě jsou další herci ze Stmívání Robert Pattinson a Taylor Lautner s příjmem 26,5 milionu dolarů. Osmý je rapper Lil Wayne se 27 miliony.

Forbes sestavil žebříček na základě prodejů alb, příjmů z koncertů a filmů, stejně jako z reklamy za období od loňského do letošního května. Loni pořadí vedla s přehledem s výdělkem 90 milionů dolarů . Pokles jejích příjmů je podle Forbes způsoben tím, že ve sledovaném období příliš nekoncertovala.