Nejlepší discotanečnice světa

Členky tanečního klubu Akcent sbírají jeden mistrovský titul za druhým.

Její spolužačky chodí do kina nebo probírají parádu. Čtrnáctiletá Claudie Huberová tančí. Občanku ještě nemá, zato má titul Mistra světa v disco tancích.
„Tančím od sedmi let. Tehdy se maminka dozvěděla o tanečním klubu Akcent a přihlásila mě,“ vzpomíná Huberová na chvíli, kdy začínala. Dnes patří mezi nejúspěšnější tanečnice klubu Akcent.
Klub vznikl v roce 1991, dnes má čtyři sta padesát členů. Sto padesát z nich se zabývá moderními tanečními styly jako jsou disco dance a show dance. Právě tito tanečníci již několikrát získali titul Mistrů Evropy i Mistrů světa. Z letošního mistrovství České republiky začátkem února v Chomutově si klub opět přivezl pět titulů mistra ČR.

Koníček? Spíš posedlost

„Teď nás čeká Mistrovství světa v červnu v Ostravě a Mistrovství Evropy v září v Dánsku,“ říká trenérka a choreografka Hana Kovalančíková. „Děvčata trénují každý den. Už se ani nedá mluvit o koníčku, je to spíš posedlost,“ dodává Kovalančíková.
„Když už mám volno, učím se, abych měla dobré známky,“ říká Huberová. Jestli se bude věnovat tanci profesionálně, zatím neví.