Pořadí určuje přes 800 šéfkuchařů, restauratérů a novinářů. Nezměnilo se ani pořadí na druhém a třetím místě, které patří španělským podnikům. Druhý je El Celler de Can Roca z Girony nedaleko Barcelony, třetí Mugaritz ve městě Errenteria u San Sebastiánu. Čtvrtá je restaurace D.O.M. v Sao Paolu v Brazílii.
Prvních deset restaurací žebříčku:
Umístění (letos/loni) | Restaurace | Město/země |
1/1 | Noma | Kodaň/Dánsko |
2/2 | El Celler de Can Roca | Girona/Španělsko |
3/3 | Mugaritz | San Sebastián/Španělsko |
4/7 | D.O.M. | Sao Paulo/Brazílie |
5/4 | Osteria Francescana | Modena/Itálie |
6/10 | Per Se | New York/USA |
7/6 | Alinea | Chicago/USA |
8/8 | Arzak | San Sebastián/Španělsko |
9/poprvé v žebřícku | Dinner by Heston Blumenthal | Londýn/Velká Británie |
10/24 | Eleven Madison Park | New York/USA |
Zdroj: Restaurant Magazine Časopis Restaurant Magazine uvádí, že Redzepi se soustředí na domácí suroviny včetně šneků, trnek a nezralých švestek. Noma byla otevřena v roce 2004 a podle magazínu změnila pohled na severskou kuchyni. Sama zpracovává maso, včetně uzení, sušení a nasolování. Stejně tak má vlastní octy z ovoce i destiláty. Zaměřuje se víc na pivo, než na víno. Podle francouzského Michelinova průvodce má dvě ze tří možných hvězd.
V žebříčku mají Spojené státy osm restaurací, z toho tři v první desítce. Španělsko má v první desítce také tři podniky a celkem pět. Francie je zastoupena sedmi restauracemi, nejvýše je na 12. příčce pařížský L'Atelier Joela Robluchona.