Nejlepší zkušenost? Pět zápasů v Opavě

Kanonýr Aleš Broulík si v dresu Opavy vyzkoušel i první ligu. Nyní působí druhým rokem v divizním Lískovci.

Jednatřicetiletý útočník Aleš Broulík poznal velký fotbal v juniorce Baníku Ostrava. Na podzim roku 2001 si jej vypůjčila prvoligová Opava. Ve čtyřiadvaceti letech však dal před vrcholovým fotbalem přednost rodině a práci. Už sedm let pracuje v Dolním Benešově, se kterým hrával třetí ligu. V létě 2009 přišel do Lískovce, v jehož barvách slavil postup z Krajského přeboru do divize. „Rozhodnutí nelituji. V Dolním Benešově jsme hráli třetí ligu a dařilo se nám,“ vzpomíná Broulík.

Prošel jste řadou klubů. Na který vzpomínáte nejraději?

Výbornou zkušeností bylo hostování v prvoligové Opavě na podzim 2001. Odehrál jsem tam pět zápasů a vstřelil i jeden gól. Tenkrát se mi střelecky dařilo v juniorce Baníku, takže si mě Opava vyhlídla. Byl jsem za to moc rád, protože v Ostravě bych asi nedostal příležitost zahrát si nejvyšší soutěž.

Hned v zimě jste se však vrátil zpátky do Ostravy. Proč jste v Opavě nezůstal déle?

Byla to sezona, kdy Opava spadla do druhé ligy. Bylo to vyústění toho, že tam v té době byly potíže s penězi. Byla to ohromná škoda hlavně kvůli fanouškům, kteří byli skvělí. V každém domácím utkání vytvořili bouřlivou atmosféru.

V juniorce Baníku jste určitě poznal spoustu vynikajících fotbalistů. Kteří z nich to dotáhli nejdál?

Hrával jsem s Miroslavem Matušovičem, který se kromě zisku ligového titulu dostal i do širšího výběru reprezentace. V dresu pražské Sparty si zahrál i Ligu mistrů. V tehdejším výběru byli ještě Pavel Besta nebo David Bystroň. Několik zápasů s námi odehrál i Václav Svěrkoš, i když byl mladší. Ten to dotáhl nejdál. Už v juniorce dokazoval, že patří k velkým talentům českého fotbalu.

V roce 2004 jste mohl jít hrát do Čáslavi jako profesionál. Dal jste však přednost fotbalu na amatérské úrovni. Proč?

V té době jsem poznal přítelkyni. Začali jsme spolu bydlet a já jsem nastoupil do práce v Dolním Benešově, kde dneska pracuju jako prodejní manažer. Navíc fotbalově jsem tam strávil pět let. Jako amatéři jsme hráli třetí ligu a nevedli si vůbec špatně. Jednou jsme skončili pátí a poté i třetí. Byly to velké úspěchy pro Dolní Benešov. Momentálně jsem šťastný v Lískovci, protože loni jsme postoupili z Krajského přeboru do divize.