Nissan GT-R Nismo: Pozor, ať vám nezapadne jazyk!

Nissan GT-R Nismo

Nissan GT-R Nismo Zdroj: Nissan

Nissan 370Z Nismo
Nissan 370Z Nismo
Nissan GT-R Nismo
Nissan GT-R Nismo
5
Fotogalerie
Značka Nissan upřesňuje podobu svého připravovaného modelu Nissan GT-R Nismo. A konkurence už se může třást…

Tovární ladičské oddělení Nissanu Nismo směřuje především k ladění sportovních a závodních vozů Nissan, ale v současnosti nabízí také poněkud civilnější modely Nissan Juke Nismo, a dokonce i elektromobil Nissan Leaf Nismo. Nyní však Nismo připravuje opravdovou lahůdku, jež má vycházet z aktuálního provedení špičkového modelu Nissan GT-R.

Na Goodwoodu se letos nechal slyšet jeden z pracovníků automobilky Nissan, že prý má nový Nissan GT-R Nismo zrychlovat z 0 na 96 km/h, tedy 60 mph, za neuvěřitelné 2 vteřiny. To by znamenalo, že novinka deklasuje i nejrespektovanější a nejdražší supersportovní vozy současnosti, třeba Bugatti Veyron Super Sport dá „stovku“ za 2,46 s…

Špičkové zrychlení prý bude dílem jak celkově snížené hmotnosti, tak i mírně posíleného motoru V6 3,8 l s dvojicí turbodmychadel a výkonem zhruba 578 koní (425 kW). Nový model Nissan GT-R Nismo sice vzniká v dílnách Nisma, ale na vývoji se podílí také společnost Williams Advanced Engineering, jejíž nejmenovaný představitel slibuje, že budeme všichni překvapeni, jak značný výkonový potenciál se v modelu Nissan GT-R ještě skrývá.

Nový Nissan GT-R Nismo se začne prodávat nejspíš až v průběhu příštího roku a na první pohled má zaujmout také rozsáhlou sadou aerodynamických prvků, novými výfuky a rudými detaily po vzoru o něco kratšího vozu Nissan 370Z Nismo. Podrobnější galerii najdete v AutoRevue.cz.