No Name se vrací. S novou deskou

Frontman kapely No Name Igor Timko slibuje na ostravském koncertu jedinečnou scénu, postavenou jen kvůli pěti koncertům.

Jedna z nejúspěšnějších československých kapel No Name se vydává na jedinečné turné k nové desce s názvem Nový album. Ta vyšla na přelomu září a října. Při té příležitosti se v úterý 8. listopadu zastaví rovněž v ostravské Bonver Aréně, tedy bývalém Tatranu.
„Vlastní turné je snem každého muzikanta, zkrátka má jedinečnou příchuť. Nedá se porovnat s jinými koncerty. Na vlastním turné si postavíme vlastní scénu, použijeme speciální techniku, která vznikne pouze kvůli pěti koncertům,“ vysvětluje frontman kapely Igor Timko.
Pokud dobře počítá, bude to jejich pátá velká koncertní šňůra. „Za ten čas jsme posbírali všechny možné skalpy, od Sazka arény až po domácí košickou Steelku,“ pokračuje Timko.
Jejich nové album je už sedmým v řadě. „Je samozřejmé, že kromě nových písniček na turné nebudou chybět naše největší hity,“ říká Timko. Fanoušci se tak podle něho nemusí bát, že si společně nezazpívají skladby jako Ty a tvoja sestra, Čím to je, Žily, Ďakujem, že si, Lekná nebo Prvá.
„Všude se vždy píše o kamionech, velikosti scény, světlech, efektech, ohromujícím zvuku, předkapelách a všem možném. Fanouškům říkám jen tolik, že my tam budeme určitě. Dojděte i vy,“ láká Timko. Kapela turné odstartuje 7. listopadu v Brně, následuje Ostrava a 10. listopadu zavítá do Prahy.
Šestičlenná slovenská poprocková skupina No Name vznikla před patnácti lety v Košicích. Zakládajícími členy byli Viliam Gutray a trojice bratrů Timkových - Igor, Roman a Ivan. Tehdy to byla čistě studentská kapela.
Opravdový průlom se skupině podařil o čtyři roky později. Vydali album Počkám si na zázrak, z něhož se písně Ty a Tvoja sestra a Žily za krátkou dobu staly hity.
Následovaly úspěšné desky Oslávme si život, Slová do tmy a Čím to je. V roce 2008 vyšla deska V rovnováhe, která se natáčela ve studiu Propast Petra Jandy. V roce 2009 pak skupina vydala desku s největšími hity Best of No Name.
Kapela má na svém kontě padesát tisíc prodaných alb a více než dvanáct set odehraných živých koncertů. Je trojnásobným zlatým slavíkem v České republice, pětinásobným stříbrným slavíkem na Slovensku.
Má sedm zlatých, pět platinových a tři dvouplatinové desky za prodej šesti autorských alb. Jako předskokan na ostravském koncertě vystoupí Markéta Konvičková se skupinou No Talking Band. Sedmnáctiletá zpěvačka na sebe poprvé upozornila jako finalistka Česko Slovenské Superstar, kde se probojovala do nejlepší desítky.

Objev loňského roku

V květnu roku 2010 jí vyšlo debutové album Na šňůře perel, na kterém spolupracovala řada známých jmen jako Michal David či Petr Bende. V témže období spatřil světlo světa i její první singl Co hvězdám šeptají.
Píseň bodovala v rádiích i hitparádách. V listopadu 2010 se stala Objevem roku v anketě Český Slavík Mattoni a také vítězem kategorie Objev roku v Hudebních cenách Óčka.

Koncert No Name

- se koná 8. listopadu v Bonver Aréně
- turné bude mít speciální scénu konstruovanou kvůli pěti koncertům
- skupina na turné představí novou desku s názvem Nový album
- jako předskokan vystoupí Markéta Konvičková se skupinou No Talking Band