Nokia představila další novinku, model Lumia 925. Do prodeje půjde již v červnu

Nokia Lumia 925

Nokia Lumia 925 Zdroj: nokia.com

Finská společnost Nokia chce získat zpět své pozice. Dnes představila nový model Lumia 925. Jeho cena bez daně má podle firmy být 469 eur (12 500 korun). Před necelým týdnem společnost představila i novinku mezi levnými chytrými telefony z řady Asha.

Nový model Nokia Lumia 925 experty příliš nenadchl. Zklamání vzbudila až příliš velká podobnost s Lumií 920. Hlavním rozlišovacím znamením Lumie 925 tak je zejména kovový rámeček a polykarbonátová záda. Nový přístroj je také výrazně užší a lehčí než její předchůdce. Přečtěte si recenzi. To všechno za cenu 12 500 korun bez daně.

Nokia Lumia 925Nokia Lumia 925Novinka - Lumia 925

Nokia si však slibuje mnohem více od trhu s levnými telefony, které však podporují internetové služby. Mezi ně patří modely Nokie řady Asha. Nový telefon, kterým chce firma konkurovat telefonům používajícím operační systém Android, představila Nokia minulý týden.

Nokia Asha 501Nokia Asha 501 | nokia.comNokia Asha 501

Na rozdíl od exkluzivní Lumie 925, která má i exkluzivní cenu, se nová Asha bude prodávat za 99 dolarů, tedy necelé 2000 korun a firma doufá, že jí pomůže v boji o zákazníky, kteří se rozhodnou přejít od základního telefonu k vyspělejšímu modelu.

Nový telefon Asha 501 disponuje některými funkcemi takzvaných smartphonů. Je vybaven dotekovým displejem a aplikacemi pro používání populárních internetových stránek, jako je například Facebook. Firma zahájí dodávky telefonu v červnu, přístroj se bude prodávat ve více než 90 zemích.

Nokia byla 14 let největším výrobcem mobilních telefonů na světě, z první příčky ji ale nedávno sesadil jihokorejský konkurent Samsung Electronics. Firma zaostává zejména na trhu s chytrými telefony. Ty v letošním prvním čtvrtletí v celosvětových dodávkách poprvé předstihly tradiční mobilní telefony.