Nové asijské menu v Hergetově Cihelně

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: kampa group

Asijské tóny v poslední době v Praze frčí. Také malostranská Hergetova Cihelna, která patří k nejromantičtějším restauracím v metropoli, vsadila na propracované asijské menu a na zimu připravila pro své hosty kouzelný průlet řadou vyhlášených asijských „destinací“.

Pod novým asijským menu je osobně podepsán Marek Raditsch, hlavní šéfkuchař skupiny Kampa Group, který se u mnoha nových pokrmů inspiroval ve vyhlášené newyorské restauraci Nobu, kde absolvoval odbornou stáž. Výsledkem je celkem široké portfolio velmi zajímavých jídel, ve kterých se projevuje Raditschova schopnost kreativity a v mnoha případech až gurmánské rafinovanosti.

Jako dostatečně ilustrativní příklad uveďme poněkud netradiční úpravu sashimi z lososa a tuňáka, které jsou přímo před hostem u stolu přelity horkým sezamovým olejem, díky tomu získají kousky syrových ryb s pikantním kořením jedinečnou a neopakovatelnou chuť. A podobných gurmánských hříček najdete v asijském menu celou řadu. Výběr pokrmů je navíc velmi pestrý a zavede vás do nejrůznějších koutů Asie.

Zámořská inspirace. Pod asijskými pokrmy je podepsán hlavní šéfkuchař skupiny Kampa Group Marek Raditsch, který má za sebou stáž ve vyhlášené newyorské restauraci NobuZámořská inspirace. Pod asijskými pokrmy je podepsán hlavní šéfkuchař skupiny Kampa Group Marek Raditsch, který má za sebou stáž ve vyhlášené newyorské restauraci Nobu | kampa group

Můžete vyzkoušet indonéské kuřecí satay servírované s arašídovou omáčkou, výtečné indické jehněčí kari madras s rýží nebo s chlebem naan či japonskou tempuru z tygřích krevet s pikantním chili aioli. Každé z jídel je chuťově vybroušené jako malý kulinářský drahokam, čímž posilují postavení Hergetovy Cihelny jako restaurace vyhlášené pro svůj kosmopolitní charakter. Určitě si nechejte místo na dezert – banánové brownie s pekanovými ořechy je pohádkové.

Vedle asijského menu nabízí podnik další dvě příjemné novinky. Tou první jsou pravidelné páteční vinné podvečery, během nichž můžete od 18 do 20 hodin ochutnat vybraná vína ze světově proslulých regionů (za cenu 250 korun dostanete i občerstvení ve formě tapas). Druhou novinkou jsou nedělní brunche určené pro gurmety s důrazem na luxusní produkty a mořské plody. Nová tradice startuje v lednu 2012 a bude se opakovat každou neděli (cena činí 595 korun za osobu).

Autor je publicista