Nový Golf očekává skvělé prodeje, ceny vozů budou „průzračnější“

Sedm řad VW Golfu

Sedm řad VW Golfu Zdroj: Autorevue.cz

Golf je tu posedmé. Je zcela jiný, než byl vůz první generace, přitom je to ale stále Golf. A bude se prodávat stejně dobře jako vozy předcházejících generací…

I to zaznělo na české premiéře bestselleru, který míří neochvějně na první místo historického žebříčku nejžádanějších automobilů.

Od roku 1974 se prodalo 29 milionů Golfů. V roce 2008 si tento vůz pořídilo 476 492 motoristů, v roce 2009 pak 572 259 a v roce 2010 číslo mírně pokleslo na 520 445.

„V roce 2018 Volkswagen bude prodávat ve světě jeden milion Golfů ročně. Tím jsme si jisti. Tedy se všemi deriváty. Vůz s pohonem čtyř kol se objeví ještě letos, kombi příští rok. Později pak ještě budou modely GTI, s CNG a další,“ řekl Petr Janeba, šéf divize Volkswagen osobní vozy společnosti Import Volkswagen Group.

V Česku začnou prodeje 10. listopadu. Již nyní byl ale zahájen předprodej. Zákazníci prý mohou očekávat v showroomech větší komfort, „průzračnější“ ceníky.

„Obrazně řečeno jsme vyčistili ceník, je nyní mnohem přehlednější, nechceme, aby se v něm náš zákazník ztrácel. A také se snažíme být maximálně transparentní. U nás nenajdete žádné akce, akční ceny, pobídky, dárky… jako to dělá konkurence…“ dodal Petr Janeba.