Nový podchod ve Zdicích? Do Silvestra

Cestující čekají další výluky, tudíž i zpoždění. Pokračuje stavba koridoru do Plzně a přeložky na lochovické trati.

Do dvou let se nádraží ve Zdicích změní k nepoznání. Také vlaky tam budou jezdit podstatně rychleji. Teď ale cestující musí počítat s komplikacemi. „V provozu je vždy jedna kolej. Staví se i u Rokycan. I tam vlaky naberou zpoždění,“ uvedl Karel Huml ze Správy železniční dopravní cesty, která je investorem stavby.

Podchod ještě letos

Na nádraží ve Zdicích mají práce skončit letos. Jedno ostrovní nástupiště už funguje, druhé dělníci dokončují. Letos bude hotový i podchod, který lidem výrazně zkrátí cestu na vlak z města. „Od města povede rampa i schodiště. Lidé budou moci vyjít buď přímo na nástupiště, nebo k nádražní budově,“ uvedl Huml. Ve Zdicích snížili počet kolejí. Ze čtyřiadvaceti na deset.

Místo vlaků autobusy

Od 3. prosince začne výluka na lochovické trati. „Je třeba udělat novou přeložku. Vlaky nahradí autobusy,“ uvedl Huml s tím, že výluka potrvá do 21. prosince. Příští rok v listopadu by měly práce na obou kolejích mezi Zdicemi a Hořovicemi skončit. V Hořovicích bude nová výdejna jízdenek přímo u podchodu. Vzniknou tam i nové toalety. „Problém máme s tím, kdo je bude provozovat,“ řekl Huml. Z hořovického nádraží totiž odejde výpravčí. Práce na koridoru mají skončit v prosinci 2011.