Nový Samsung je studenou sprchou pro ty, kdo uvěřili

Samsung Galaxy S5 (Reuters)

Samsung Galaxy S5 (Reuters) Zdroj: Reuters

Jihokorejský Samsung v Barceloně představil svůj nový vrcholový smartphone – Galaxy S5. Telefon s opět o něco větším displejem a čtečkou otisků prstů má největší asijské technologické společnosti pomoci přetáhnout uživatele iPhonu konkurenčního Applu.

Rozhodně se tak nenaplnily zvěsti, jimž uvěřili jen největší snílci. Před uvedením S5 kolovaly internetem „zaručené“ informace o tom, že nový Samsung bude mít ohýbatelný displej, který bude zabírat celou plochu přístroje, a nebude tak mít žádný rámeček. S5 nemá ani slibované kovové tělo, zůstalo opět jen u plastu. S výjimkou nadšených a tleskajících zaměstnanců Samsungu se v Barceloně novému telefonu dostalo jen vlažného přijetí.

Jedinou naplněnou zkazkou je čtečka otisků, která je umístěna pod tlačítkem home stejně jako u konkurenčního iPhonu 5S. Internetové zvěsti slibovaly zrušení posledního tlačítka na telefonu s dotykovým displejem a integraci čtečky do samotného displeje.

Právě vrcholný model Samsungu patří společně s iPhonem k mediálně nejsledovanějším. Správně dávkované dezinformace na internetu pak dokážou PR zázraky.

Poptávka po top modelu S4 začala klesat v září loňského roku, kdy Apple představil iPhone 5S, který Samsung vytlačil z nejziskovějšího sektoru na trhu mobilních telefonů a přispěl k nejnižšímu růstu zisku jihokorejského konglomerátu od roku 2011.

Vývoj akcií Samsung Electronics:Vývoj akcií SamsunguVývoj akcií Samsungu|Yahoo FinanceZdroj: Yahoo Finance