Nový sedan Chevrolet SS znovu ukazuje, že to jde i bez downsizingu

Nový sedan Chevrolet SS

Nový sedan Chevrolet SS

V době, kdy se skoro ze všech sedanů stávají čtyřdveřová kupé nebo crossovery a dostávají se do nich maloobjemové motory s omezeným počtem válců, přichází Chevrolet s modernizovaným modelem SS, který se drží klasického receptu.

Chevrolet SS je vlastně australský Holden Commodore a protože má řízení na té „správné“ straně, je to vlastně jediná rozumná cesta, jak se k této australské osmiválcové klasice dostat. Problém je ale trochu s cenou, která v USA začíná na 45 745 dolarech. To je po dovozu, clu, daních a provizi dovozce zhruba 1 750 000 korun.

Nový sedan Chevrolet SSNový sedan Chevrolet SS

Za to ale dostanete plně vybavený pětimetrový sedan s hmotností okolo 1700 kg, který je poháněn atmosférickým osmiválcem 6,2 l o výkonu 310 kW (422 koní) a točivém momentu 563 Nm. Motor roztáčí samozřejmě zadní kola přes šestistupňový manuál nebo příplatkový automat. Akcelerace na stovku se odehraje za zhruba pět sekund.

Nový sedan Chevrolet SSNový sedan Chevrolet SS

Chevrolet SS má adaptivní podvozek, brzdy Brembo a všechny myslitelné věci, které už dnes považujeme v této kategorii za samozřejmost. Novinkou je výfukový systém, který je v nízkých otáčkách utlumen a naopak více otevřený v otáčkách vyšších.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz