Nový talent v dálkovém plavání

O dvou zlatých medailích se mladému závodníku ani nesnilo

Dvakrát Zlatý
Sportovní klub Tj Lokomotiva Beroun zaznamenal další věliký úspěch. Zasloužil se o něj teprve dvanáctiletý univerzální plavec Michal Bláha.
Ten si přivezl začátkem měsíce dvě zlaté medaile z Jablonce nad Nisou, kde se konal velkolepý závod v dálkovém plavání. V kategorii mladší žáci dokázal uplavat jeden kilometr v čase 0:16:27,1. Druhou zlatou medaili si zajistil nečekaným vítězstvím na tříkilometrové trati, kterou zaplaval za 0:49:23,7.
„Nečekali jsme to. Do této chvíle závodil především v bazénu, tak jsme byli zvědaví, co se synem udělají přírodní podmínky,“ popsal po závodě šťastně otec Ivan Bláha. A malý Michal se s podmínkami popasoval více než dobře. Dvě zlaté medaile hovoří za vše.
Osmé kolo Českého poháru přilákalo na start více jak sto padesát závodníků,kteří se v krásném počasí ponořili do jablonecké přehrady. Vedle mladých začínajících nadějí se představily i české plavecké hvězdy jako jsou jana Pechanová nebo Rostislav Vítek. „Byl to pro mě velký zážitek vidět na vlastní oči takové sportovce,“ uvedl nadějný plavec Michal Novák.
„Přečetli jsme si o závodě ve Vaší Sedmičce. Článke nás opravdu zaujal, a tak jsme se vypravili,“ dodává tatínek Ivan Bláha.