Nový trend v cestovním pojištění: S celou rodinou na celý rok!

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: evropska.cz

Nemít uzavřené cestovní pojištění se dnes rovná hazardu. Jenže pojišťovny dost často řeší případy, kdy lidé pojištění do zahraničí podcení, v horším případě si ho dokonce zapomenou sjednat, a když jim pak přijde účet na statisíce, nestačí se divit.

„Někteří lidé se spoléhají například na cestovní pojištění, které dostanou v bance k platební kartě, nebo na kartičku své zdravotní pojišťovny, jenže v těchto případech je krytí někdy skutečně nedostatečné,“ říká obchodní a marketingový ředitel Evropské Cestovní Pojišťovny Ondřej Rušikvas . Právě těm, kteří jezdí do zahraničí častěji, chtějí cestovní pojišťovny vyjít vstříc. Hitem letošního roku je celoroční pojištění do zahraničí. „Toto cestovní pojištění doporučujeme i klientům naší cestovní kanceláře, šetří jim starosti čas a hlavně peníze. Až pětičlenná rodina za něj dá necelé tři tisíce,“ vysvětluje mluvčí CK Fischer Dan Plovajko. Podle něj mají klienti CK Fischer o nové cestovní pojištění veliký zájem, tuto novinku využívá už téměř 40 % zákazníků.

Jednotlivcům, ale především rodinám s dětmi, se celoroční balíček MultiPack vyplatí už při druhé cestě do zahraničí. Výhodou je, že platí 365 dní od jeho uzavření. „Stačí podepsat a pak cestovat, v zimě do Rakouska na hory, v létě k moři, mezitím může manžel absolvovat několik zahraničních cest, manželka nákupy v Německu, děti navštívit babičku na Slovensku a všichni členové rodiny mají všude velmi komplexní pojištění na cesty“, shrnuje Ondřej Rušikvas z ECP.

ilustrační fotoilustrační foto | evropska.cz

Evropská cestovní pojišťovna je specialista na pojištění do zahraničí. Klientům umožňuje sjednat si z pohodlí svého domova cestovní pojištění online. Už desetkrát v řadě ji odborná veřejnost vyhlásila nejlepší pojišťovnou v oboru. Nabízí široké spektrum produktů cestovního pojištění a nejširší pojistnou ochranu. A to platí i u celoročního pojištění. Kromě léčebných výloh totiž zahrnuje také například pojištění storna zájezdu. A to nejen celého zájezdu, ale i jednotlivých služeb jako je ubytování či letenky. To vítají hlavně rodiny s menšími dětmi. „U dětí bohužel nikdy nevíte, co kde chytí a cestovat s nimi v horečkách k moři bych si netroufla. Celoroční pojištění kryje všechno, co potřebujeme, a nemusíme se bát, že když děti onemocní, přijdeme nejen o dovolenou, ale i o peníze,“ chválí rodinné pojištění matka dvou dětí Jana Sedláčková. Další výhodu je, že v rámci rodinného tarifu jsou pojištěny děti až do 18 ti let.

Pojištění na celý rok je běžnou praxí u tour operátorů v nejvyspělejších zemích. Například ve Skandinávských zemích tvoří podíl celoročního pojištění do zahraničí více než 50 % všech prodaných cestovních pojistek. Více o celoročním cestovním pojištění na www.evropska.cz/multipack

Územní platnost Pojištěný Pojistné za rok
Evropa 1 osoba 1.990 Kč
rodina 2.990 Kč
Svět 1 osoba 2.890 Kč
rodina 3.990 Kč