Nový Xbox od Microsoftu bude odhalen až v květnu

Xbox, ilustrační foto

Xbox, ilustrační foto

To, že chystá Microsoft brzké oznámení nové generace své konzole Xbox, už tušíme nějakou dobu. Původně se odhalení plánovalo na konec dubna, technologický blogový veterán Paul Thurrott však v nedávném podcastu uvedl, že se nový Xbox představí až v květnu.

Konkrétně jde o datum 21. května letošního roku, což potvrdilo také několik zdrojů blízkých Microsoftu. Má se jednat o menší akci, která odhalí první detaily o novém Xboxu, jenž podle všeho nebude mít za jménem žádný podtitul ani číslovku.

Thurrot mimo jiné odhalil i několik dalších zajímavostí. Xbox prý dorazí na trh v listopadu letošního roku s cenovkou v rozmezí 300 – 500 dolarů a chybět by nemělo ani těsné propojení s operačním systémem Windows 8. Zatím neustále dokola omílanou spekulací je permanentní internetové připojení, které bude Xbox vyžadovat. Podle všeho se jedná o fakt, který zajisté nepřinese mnoho radosti. O konzoli však zatím nevíme téměř nic, alespoň tedy oficiálně, takže nezbývá, než počkat na květen a přesvědčit se na vlastní pěst.

Zdroj: Živě.cz