Novým majitelem Panattoni D5 Logistics Parku Stříbro se stal britský fond

Developerská společnost Panattoni Europe a realitní investor Standard Life Investment prodali investičního fondu NBGi Private Equity logistický areál Panattoni D5 Logistics Park za 36 milionů EUR. Transakci zprostředkovala poradenská společnost Jones Lang LaSalle.

Standard Life Investment, jeden z největších evropských realitních investorů, vytvořil s developerskou společností Panattoni joint venture, který v zastoupení fondu SLI Select Property Fund postavil v roce 2007 logistický areál Panattoni D5 Logistics Park. Panattoni D5 Logistics Park se nachází u Stříbra, u exitu 107 dálnice D5. Nabízí celkem 62.000 m2 moderních skladových a výrobních prostor. K jeho největším nájemcům patří společnosti Lear Corporation (výroba; auto-moto průmysl), Leoni neumatic (výroba, elektrotechnický průmysl) či ASSA Abloy (výroba; spotřební zboží). Andrew Jackson, fund manažer Standard Life Investments Select Property Fund, transakci komentuje slovy: „Tato nemovitost je výborným příkladem naší striktní investiční strategie našeho fondu. Ta se začíná vytvářet už v našem týmu průzkumu trhu, který v roce 2006 vyhodnotil středoevropský trh logistických a průmyslových nemovitostí jako perspektivní a atraktivní pro realitní investice. Jako jednoznačně pozitivní naši analytici ocenili ekonomický růst a rostoucí poptávku po skladových prostorech, kterou táhly vznikající velké infrastrukturní projekty.“ „Spolupracujeme se společností NBGi Private Equity v Polsku a zájem renomovaného investora i o české nemovitosti nás těší,“ dodává Pavel Sovička, ředitel developerské společnosti Panattoni Czech Republic.
„Panattoni D5 Logistics Park ve Stříbře je naší první akvizicí v České republice. V posledních dvou letech jsme logistické areály nakupovali v Polsku a nyní vstupujeme i na český trh. Logistický park ve Stříbře byl bezesporu výbornou investiční příležitostí,“ říká James Huckle, ředitel realitních investic NBGi Private Equity. „V České republice byly v letošním roce (k dnešnímu dni) uzavřeny obchody za celkem 1,8 miliardy EUR. Jen za industriální nemovitosti investoři utratili 471 milion EUR (včetně Panattoni D5 Logistics Park Stříbro), což je čtvrtina celého ročního investičního objemu,“ dodává Dušan Šťastník z investičního týmu Jones Lang LaSalle.