O prázdninách do muzeí či za zábavou

Rozdávání pololetních vysvědčení letos padlo na čtvrtek 28. ledna. Následuje volný pátek, týden školy a jarní prázdniny.

Až dnes školáci dostanou do ruky vysvědčení, čeká je „prodloužený“ víkend. V pátek mají prázdniny, do lavic zamíří až první únorový den. Volno, ze kterého mají radost děti, rodičům často působí starosti – ne všichni si mohou vzít dovolenou. Péči o děti tak přebírají různé organizace.
„Nedovedu si představit, že by bylo dítě doma samotné, ale dovolenou si vzít nemůžu. Takže hledám program,“ přiznala Jiřina Jirotková z Kladna.
Pomoci jí může například kladenský Labyrint, slánský Ostrov, pionýři či skauti. „V pátek 29. ledna vyráží naše skupina na akci Ledová Praha, kde se chceme podívat na výstavy v Národním muzeu, do muzea policie nebo do pražské botanické zahrady včetně skleníku Fata Morgana. Na všech místech je zvýhodněné vstupné, proto celá akce vyjde na sto padesát korun i s dopravou pro členy a na dvě stovky pro nečleny,“ nabízí program Petra Chládková z pionýrské skupiny Veteráni. Stejnou akci plánuje také Labyrint, jen s tím rozdílem, že vyrazí na Petřínskou rozhlednu, do bludiště či na bobovou dráhu. O děti se postarají od osmi ráno do pěti hodin odpoledne. Se slánským střediskem Ostrov zase děti zamíří do zábavního centra Beckiland na Zličíně. Složitější situace pro rodiče nastane od 6. do 12. února, kdy Kladenští mají jarní prázdniny.

Kam o prázdninách

29. 1., 9.00–19.00, Středočeská vědecká knihovna v Kladně – bezplatná registrace pro studenty a žáky starší 12 let
29. 1., 8.30–17.00, Labyrint – Sněžný muž (celodenní akce s jídlem pro děti od 7 let, cena 150 korun)
29. 1., 9.30–21.30, Aquapark Kladno – 1+1 aneb Přiveď si svého kamaráda (jedno ze dvou dětí, které jsou pod dohledem dospělého, si může jít zaplavat a zadovádět zdarma)
31. 1., 17.00, Městské divadlo Kladno – Jak je důležité míti Filipa (školáci s vyznamenáním vstup zdarma)