Objížďka bude dlouhá, ale vyhne se školám

Cestu do práce v Klatovech zvládla Jana Tailová z patnáct kilometrů vzdálené obce do půl hodiny. Od posledního srpnového týdne až do konce října si ale bude muset přivstat.

Město se už začátkem srpna pustilo do opravy hlavního silničního tahu z Klatov na Horažďovice, Puškinovy ulice.

Výkopy tam zůstanou až do konce října. Od 27. srpna bude možné staveništěm projíždět pouze ve směru z města, opačně povede několikakilometrová objížďka. Na ní budou muset řidiči už v Mochtíně odbočit na Hoštice, Kydliny a do Klatov přijedou silnicí od Činova. „Jsou tam strašné silnice. Všude samá díra a auta se tam budou těžko vyhýbat,“ říká Tailová. Připouští ale, že oprava už byla nutná. Podle Františka Kocfeldy z hospodářského odboru klatovské radnice jinou objížďku zvolit nešlo. „Vybrali jsme ji, abychom se vyhnuli zvýšenému provozu u škol v ulici Národních mučedníků,“ vysvětluje Kocfelda.

Průjezd Puškinovou ulicí je komplikovaný už nyní. Až do 26. srpna mohou řidiči jezdit z Klatov na Horažďovice normálně. V opačném směru ale objížďka vede ulicemi Národních mučedníků, Plánickou a dál pod centrem. Od 27. srpna do 30. září bude navíc zcela neprůjezdná i křižovatka v ulici Národních mučedníků. Takže začne platit objížďka zmíněnými obcemi za Mochtínem, ale výjezd z města ven bude stále možný. Oprava Puškinovy ulice stojí 25 milionů korun. Tři miliony platí město, zbytek Ředitelství silnic a dálnic.