OKIN FACILITY spravuje další ekologicky šetrné budovy

OKIN FACILITY, divize skupiny OKIN GROUP, potvrdila své výsadní postavení v poskytování facility managementu pro certifikované šetrné budovy. Vedle budovy Beta komplexu BB Centrum, která získala v nedávné době certifikaci BREEAM a která již v portfoliu zákazníků OKIN FACILITY byla, získala společnost do své správy stejně certifikovanou budovu Zlatý Anděl a také architektonicky významný Tančící dům. OKIN FACILITY tak nadále poskytuje své služby všem administrativním budovám na českém trhu, které disponují kteroukoliv z uznávaných ekologických certifikací.

„Naším úkolem bude zajištění technické správy tří administrativních budov, z nichž dvě máme nově v našem portfoliu. Technická správa obnáší služby jako údržba a obsluha technologických zařízení objektů, revizní činnosti nebo provádění a řízení stavebních prací,“ uvedl výkonný ředitel divize OKIN FACILITY CZ Pavel Smejkal. „Těší nás, že jsme naší pozici obhájili a zároveň získali do správy další takto významné pražské objekty,“ dodal Smejkal.

Zlatý Anděl a budova Beta komplexu BB Centrum získaly koncem roku 2010 prestižní mezinárodní certifikát BREEAM pro ekologicky šetrné budovy. Kromě těchto dvou výše zmíněných certifikovaných staveb poskytuje OKIN FACILITY služby facility managementu také centrále ČSOB v pražských Radlicích a kancelářské budově Nordica v Ostravě. Budova ČSOB byla oceněna zlatým certifikátem mezinárodně uznávaného hodnocení ohleduplnosti k životnímu prostředí LEED, zatímco Nordica Ostrava získala certifikát Evropské komise Greenbuilding. OKIN FACILITY tak nadále zůstává jediným facility managerem certifikovaných staveb v České republice.