Opel Insignia Sports Tourer: Nyní ještě lehčí a prostornější

Opel Insignia Sports Tourer

Opel Insignia Sports Tourer Zdroj: Autorevue.cz

Opel Insignia Sports Tourer
Opel Insignia Sports Tourer
Opel Insignia Sports Tourer
Opel Insignia Sports Tourer
Opel Insignia Sports Tourer
16
Fotogalerie

Opel představil druhou karosářskou variantu modelu Insignia. Kombi Sports Tourer si svou premiéru odbude na autosalonu v Ženevě.

Sedan s dodatkem Grand Sport doplní praktičtější varianta Sports Tourer. Zaujme odvážným designem. Záď pokračuje ve výrazném prvku chromové "šavle", která navazuje na okenní linii a je inspirována konceptem Monza.

Karoserie kombi tradičně nabídne především využitelnější zavazadlový prostor. Po otevření víka se zpřístupní 520 litrů zavazadlového prostoru. Oproti 490 litrům v případě sedanu se však nejedná o výrazný nárůst. Po sklopení zadních opěradel dělených v poměru 40:20:40 se dočkáme 1640 l.

Kombi oproti svému předchůdci shodilo zhruba 200 kilogramů. Na délku měří 4 986 milimetrů, je 1 483 milimetrů vysoké, rozvor byl zvětšen o 92 milimetrů na 2 829 milimetrů. Zadní převis je na první pohled výrazně zkrácen - konkrétně o 30 milimetrů.

Nad pohonnými jednotkami můžeme prozatím jen spekulovat. Kompletní odhalení techniky si Opel schovává na ženevský autosalon. Mezi zážehovými motory však nalezneme novou patnáctistovku a dvoulitr. Nad šestiválci visí otázník.

Architektura vozu každopádně zůstává stejná. Pohon předních či všech kol a motor uložený vpředu napříč. Převodovka bude manuální šestistupňová či osmistupňová automatická.