Opel Zafira má za sebou facelift, přiblížila se Astře technikou i designem

Opel Zafira má za sebou facelift

Opel Zafira má za sebou facelift

Opel Zafira má za sebou facelift
Opel Zafira má za sebou facelift
2
Fotogalerie
Po úniku snímků z konfigurátoru vás design modernizovaného Opelu Zafira nejspíš nepřekvapí, ale teď si ho konečně můžete prohlédnout v celé kráse. A k tomu vám samozřejmě můžeme naservírovat i výčet změn, kterých se facelift dotkl. Začít můžeme třeba názvem - Opel z něj vypustil slovíčko Tourer, už je to zkrátka jen Zafira.

Design se v mnohém inspiroval poslední generací Astry, což zahrnuje přepracovaný nárazník a masku chladiče, která plynule navazuje na nové adaptivní LED světlomety. O poznání decentnější změny se týkají zádě, kde si na první pohled všimnete zejména nové grafiky zadních svítilen.

V interiéru se Opel vypořádal s velkým množstvím tlačítek na palubní desce. Ty nahradil multimediální systém se sedmipalcovou obrazovkou s podporou Apple CarPlay a Android Auto. Na palubě zároveň nechybí systém OnStar, skrze který se můžete jedním kliknutím spojit s asistentem. Zmínit bychom také měli nový tříramenný volant, jinak už ale zůstává všechno při starém - včetně velkého zavazadlového prostoru, který může nabídnout až 1860 litrů.

Co se týká asistenčních a bezpečnostních systémů, mělo by vás zajímat, že kamera Opel Eye je zase o něco chytřejší. Dokáže vás tedy varovat před hrozící srážkou, zobrazovat vzdálenost od auta před vámi nebo třeba číst dopravní značky. Ve výčtu příplatkové výbavy nechybí například adaptivní tempomat, asistent pro jízdu v pruzích nebo adaptivní podvozek FlexRide.

Konkrétní pohonné jednotky si zatím Opel nechává pro sebe, ale zároveň tvrdí, že Zafira je jediným vozem svého segmentu, který nabídne pohonné jednotky na benzin, diesel, LPG či CNG.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz